MESEC DANA ZATVORA ZA DOKTORA MANIJAKA KOJI JE SNIMAO ŽENE U KUPATILU: Kamerama veličine olovke pravio video zapise (FOTO)

Autor:

Svet

14.12.2022

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveni bolesni detalji nakon što je doktor iz Kalifornije snimio žene i medicinske sestre tajnom kamerom u uniseks kupatilu.

MESEC DANA ZATVORA ZA DOKTORA MANIJAKA KOJI JE SNIMAO ŽENE U KUPATILU: Kamerama veličine olovke pravio video zapise (FOTO)

Foto: Photo by Rishabh Varshney on Unsplash

Doktor će služiti samo mesec dana iza rešetaka nakon što je otkriveno da je tajno snimao žene u kupatilu u medicinskoj klinici. Dr Vinsent Tran, 52, izjasnio se krivim po pet tačaka optužnice da je mesecima snimao žene u dva uniseks kupatila u ambulantnom centru Čula Vista - Klinici za boračka pitanja.

Okružno tužilaštvo San Dijega potvrdilo je da će doktor dobiti samo 30 dana zatvora i godinu dana uslovne kazne za zločin.

Navodno je snimio nekoliko žena, uključujući dve medicinske sestre, koje su koristile kupatila na klinici u južnoj Kaliforniji.

Tran, koji je lekar od 2007. godine, kupio je više kamera koje su izgledale kao olovke u februaru 2020. i ostavio ih u kupatilima nekoliko meseci, saopštile su vlasti.

- Bile su potrešene, uništene. To je jednako seksualnom napadu, izazvalo im je veliku emocionalnu patnju - rekao je Pol Starita, koji je predstavljao dve Tranove žrtve.

Foto: CBS8

Doktor Tran

Starita je u junu tvrdio da su zvaničnici bili nemarni jer nisu preduzeli mere da zaštite privatnost svih zaposlenih, a posebno radnica.

Prema sudskim podnescima iz juna, savezni advokati su tvrdili da su uniseks kupatila korišćena za zaštitu ljudskih prava, a ne za njihovo kršenje.

Tranu je sudija Državnog suda Gerri Haehnle ranije ovog meseca naložio da isplati restituciju svojim žrtvama. Od njega se takođe traži da izbegava sve bolnice i da završi lečenje, piše The Sun.

Njegova licenca za bavljenje medicinom je suspendovana na pet godina, što znači da će možda moći da se vrati porodičnoj medicini kada suspenzija bude ukinuta.

Kamere su otkrivene u kupatilima u martu 2021. i Tran se suočio sa 14 prekršajnih tačaka za tajno snimanje osobe i zadiranje u njenu privatnost skrivenom kamerom. Istraga je otkrila da je Tran imao snimke više žena na svojim ličnim elektronskim uređajima.

Prema medicinskom odboru, olovke bi snimale otprilike 25 minuta odjednom.

Prvobitno je optužen u junu, međutim, dve medicinske sestre koje su takođe snimljene u bolnici podnele su građansku tužbu protiv Trana nekoliko dana kasnije.

Starita je naveo da su njegovi klijenti ozbiljno "zabrinuti" da će Tran moći da nastavi da vežba uprkos istrazi.

- Naši klijenti su medicinske sestre. I zabrinuti su zbog činjenice da je on još uvek tamo u zajednici i da još uvek brine o pacijentima - rekao je tada.

Ostale žrtve su obaveštene u maju 2021, prema Staritinim rečima, više od dva meseca nakon što su kamere otkrivene, piše The Sun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading