ŽESTOKE BORBE NA ISTOKU UKRAJINE Putinove snage se obrušile na jedan grad uprkos OGROMNIM gubicima

Autor:

Svet

10.12.2022

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska predsednička kancelarija saopštila je da je pet civila ubijeno, a 13 ranjeno u ruskom granatiranju u poslednja 24 sata, prenosi AP.

ŽESTOKE BORBE NA ISTOKU UKRAJINE Putinove snage se obrušile na jedan grad uprkos OGROMNIM gubicima

Foto: Tanjug/AP

Guverner regiona Donjecka Pavlo Кirilenko rekao je da snage ruskog predsednika Vladimira Putina vode ofanzivu na Bahmut svakodnevnim napadima, uprkos velikim gubicima.

- Ove napade najbolje možete opisati kao topovsko meso. Rusi se uglavnom oslanjaju na pešadiju, a manje na oklop i ne mogu da napreduju - rekao je Кirilenko u televizijskom obraćanju.

U susednom Lugansku u istočnoj Ukrajini, regionalni guverner Sergej Gajdaj rekao je da ukrajinska vojska gura kontraofanzivu ka gradovima Кremina i Svatov.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Podsetimo, sinoć Rusija pokušava da kupi napredno oružje od Irana i Severne Koreje i zauzvrat nudi "vojnu podršku bez presedana", upozorila je sinoć britanska izaslanica u UN Barbara Vudvord.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading