SIRENE I PORUKE UPOZORENJA U NEMAČKOJ! Oglasile se tačno u 11 časova!

Autor:

Svet

09.12.2022

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno u 11 časova u Nemačkoj su aktivirani različiti uređaji, poput radija i televizije, digitalnih gradskih tabli ili aplikacija za upozorenje.

SIRENE I PORUKE UPOZORENJA U NEMAČKOJ! Oglasile se tačno u 11 časova!

Foto: Screenshot: YouTube/The Handyman

U okviru nacionalnog dana uzbune u Nemačkoj, sirene su se oglasile danas tačno u 11 sati, a stanovnici su dobili upozorenja na svoje mobilne telefone.

Reč je o testiranju uređaja za upozorenje u slučaju katastrofe. Ubuduće bi stanovnici Nemačke trebalo da budu obavešteni o opasnim situacijama uz pomoć različitih uređaja za upozorenje, piše Feniks Magazin.

U tu svrhu, tačno u 11 časova u Nemačkoj su aktivirani različiti uređaji, poput radija i televizije, digitalnih gradskih tabli ili aplikacija za upozorenje.

Stanovnici su prvi put dobili poruku na svoje mobilne telefone

Po prvi put u Nemačkoj, najviši nivo upozorenja poslat je na desetine miliona mobilnih telefona. Poruke sistem šalje kao radio signale koji se šalju na sve kompatibilne uređaje u dometu radio ćelije, pa otuda i naziv „emitovanje ćelije“. Poruka izgleda kao SMS.

Niko ne mora da ima instalirane aplikacije za upozorenje kao što su NINA ili Katvarn na svom mobilnom telefonu da bi bio upozoren. Danas je upozorenje stiglo i do ljudi koji koriste mobilni telefon, a ne pametni telefon. Ćelijsko emitovanje se već koristi u drugim zemljama EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading