NAPADNUT KRIM, DVA DRONA OBORENA! Ruski zvaničnik pozvao građane da ostanu u kućama!

Autor:

Svet

22.11.2022

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proruski guverner Krima Mihail Razvožajev je izjavio večeras da su dronovi napali grad Sevastopolj!

NAPADNUT KRIM, DVA DRONA OBORENA! Ruski zvaničnik pozvao građane da ostanu u kućama!

Foto: Tanjug/AP, Twitter/olex_scherba

Proruski guverner Krima Mihail Razvožajev izjavio je večeras da dronovi napadaju grad Sevastopolj na Krimu, i da je protivvazdušna odbrana već oborila dve letelice. Dodao je da civilni objekti nisu oštećeni i pozvao je stanovnike da ostanu mirni.

- Upravo sada dejstvuje naša protivvazdušna odbrana. U toku je napad dronova. Prema preliminarnim informacijama, dve bespilotne letelice su već oborene. Sve snage i službe su u pripravnosti -  napisao je Razvožajev na svom "Telegram" kanalu, prenela je ruska novinska agencija "TASS".

Inače, opre dva dana je Ukrajinski general-major u penziji Volodimir Havrilov rekao je da njegova zemlja nikada neće prestati da se bori do pobede i čak je uzeo u obzir potencijal ruskog nuklearnog udara.

On je u intervjuu za Skaj njuz, rekao da veruje da je verovatnoća nuklearnog napada Rusije mala, ističući da to kada bi se desilo bi "bila drama".

Na pitanje da li je uspeh učinio neke druge ciljeve izvesnijim, kao što je povratak kontrole nad Krimom, Havrilov je rekao da je to "samo pitanje vremena".

Republika

Foto: Printscreen/Twitter/ Telegram/Mash

 

 

- Mi ćemo to uraditi pre ili kasnije - rekao je on.

Havrilov je rekao da bi na Krim mogli da budu do kraja decembra.

- Možemo zakoračiti na Krim, na primer, do kraja decembra. Moguće, moguće. Nije isključeno da bude tako - dodao je on.

Havrilov veruje da će ukrajinske trupe nastaviti da se bore tokom zime, koristeći ovaj zamah, uprkos teškim uslovima, uz niske temperature i iscrpljenost.

On je dodao da nemaju drugog izbora jer bi bilo koja pauza u operacijama pružila ruskoj strani šansu da dopuni zalihe i dovede pojačanje.

O tome kada će se rat završiti, Havrilov je rekao da je kao vojska važno da budu spremni za dugu borbu ako Rusija bude u stanju da ojača.

- Naravno, u ovom slučaju, rat će potrajati. Ali moj osećaj je da će do kraja proleća ovaj rat biti završen - predviđa general Havrilov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading