OVO JE ŽENA KOJA JE IZVRŠILA MASAKR U ISTANBULU! Objavljen snimak hapšenja, vlasti krive kurdske ekstremiste! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

14.11.2022

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplozija u jednoj od najprometnijih ulica dogodila se u nedelju.

OVO JE ŽENA KOJA JE IZVRŠILA MASAKR U ISTANBULU! Objavljen snimak hapšenja, vlasti krive kurdske ekstremiste! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

U eksploziji je poginulo 6 osoba, a povređeno najmanje 81 osoba, od kojih je dvoje u teškom stanju, potvrdile su turske vlasti. 

Ranije danas turska policija je rekla da su uhapšene 22 osobe za koje se sumnja da su umešane u postavljanje bombe, uključujući i osobu koja ju je aktivirala, ali nisu precizirali kog je ona pola. Tokom jučerašnjeg dana spekulisalo se da je za eksploziju odgovorna žena.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu optužio je jutros kurdske ekstremiste za eksploziju. 

Sojlu je rekao da je naređenje za napad na istanbulsku aveniju Istiklal uzdato u Kobaniju, gradu na severu Sirije, gde su turske snage poslednjih godina izvodile operacije protiv milicije sirijskih Kurda IPG, preneo je Rojters.

Osoba koja je postavila je bombu je privedena. Prethodno je privedena još 21 osoba - kazao je Sojlu.

U TV vestima prikazani su snimci jedne osobe, po svemu sudeći žene, koja ostavlja paket sa bombom ispod uzdignute cvetne leje u aveniji Istiklal, popularnom turističkom odredištu.

Pedesetak ljudi je otpušteno iz bolnice nakon jučerašnjeg napada, ali postoji zabrinutost da bi Turska mogla biti meta drugih bombaških napada, kao i 2015. i 2017. godine kada je izvedena serija sličnih terorističkih akcija.

Istanbul je u prošlosti bio na meti kurdskih ekstremista, pripadnika levičarskih organizacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading