BRITANSKOM PREMIJERU NEŠTO ŠAPNULI NA UVO, ON POBEGAO SA BINE: Šok na Klimatskom samitu u Egiptu, niko ne zna šta se desilo Rišiju Sunaku (VIDEO)

Autor:

Svet

08.11.2022

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasili su se iz Dauning strita i pokušali da objasne zašto je Riši Sunak pobegao sa bine.

BRITANSKOM PREMIJERU NEŠTO ŠAPNULI NA UVO, ON POBEGAO SA BINE: Šok na Klimatskom samitu u Egiptu, niko ne zna šta se desilo Rišiju Sunaku (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen

Riši Sunak napušta binu

Britanski premijer Riši Sunak naprasno je izjurio sa bine na Klimatskom samitu u Egiptu nakon što mu je saradnik nešto šapnuo na uvo.

Izvori iz Dauning strita naglašavaju da se ništa ozbiljno nije desilo.

- Ovde se jednostavno radi o zakasneloj odluci da se sastane sa predstavnicima Nemačke i Južnoafričke republike - saopštio je na Tviteru dopisnik lista "San“ pozivajući se na izvore u kancelariji premijera.

 

 

Riši Sunak je prethodnog dana govorio na Klimatskom samitu u Egiptu poručujući da je rat u Ukrajini razlog da se brzo reaguje na klimatske promene.

- Klimatske promene i energentska sigurnost idu ruku pod ruku - rekao je britanski premijer u prvom međunarodnom obraćanju otkako je preuzeo ovu funkciju.

Lideri 120 zemalja sastali su se u egipatskom gradu Šarm El Šeik kako bi razgovarali o daljim koracima borbe protiv klimatskih promena.

Ključne teme su kompenzacija i podrška najugroženijim zemljama.

- Putinov odvratni rat u Ukrajini i rastuće cene energije širom sveta nisu razlog za usporavanje borbe protiv klimatskih promena - to su razlozi da se deluje brže - rekao je Sunak.

 

 

- Našoj deci možemo zaveštati zeleniju planetu i prosperitetniju budućnost. Zaista ima mesta za nadu - dodao je on.

Tokom govora, lideri su tražili od bogatijih država da ostanu na liniji zaustavljanja daljih klimatskih promena, uprkos ratu u Ukrajini i globalnim finansijskim problemima.

Države na prvoj liniji udara klimatskih promena za neke od najvećih problema istakle su visoke temperature, suše i poplave koje utiču na ljude i okolinu.

- Mi smo na auto-putu za klimatski pakao, a noga nam je na papučici za gas - rekao je na samitu Antonio Gutereš, generalni sekretar UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading