ANA BRNABIĆ ČESTITALA RIŠIJU SUNAKU IZBOR ZA PREMIJERA: Nadam se unapređenju partnerstva između Srbije i Velike Britanije!

Autor: Republika

Svet

26.10.2022

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želim vam uspeh na novoj funkciji - navela je Ana Brnabić u čestitki Rišiju Sunaku.

ANA BRNABIĆ ČESTITALA RIŠIJU SUNAKU IZBOR ZA PREMIJERA: Nadam se unapređenju partnerstva između Srbije i Velike Britanije!

Foto: Tanjug/J. Ilić, AP

Ana Brnabić i Riši Sunak

Ana Brnabić, mandatarka za sastav nove Vlade Srbije, uputila je danas čestitku novoizabranom premijeru Velike Britanije Rišiju Sunaku povodom izbora na tu funkciju.

Ona je poželela Sunaku uspeh u obavljanju premijerske dužnosti i izrazila očekivanje na će biti unapređeno partnerstvo između Srbije i Velike Britanije.

 

 

- Želim vam uspeh na novoj funkciji i veoma očekujem unapređenje partnerstva između Srbije i Velike Britanije u interesu obe zemlje i njihovih građana -  napisala je Brnabić na Tviteru.

Da podsetimo, Riši Sunak je juče i zvanično postao 57. premijer Velike Britanije.

On je ujedno i treći premijer koji će se ove godine useliti u Dauning strit 10.

Njega je na audijenciji kralj Čarls pozvao da formira Vladu.

Kralj Čarls se prethodno sastao i sa Liz Tras i prihvatio njenu ostavku na mestu premijerke Velike Britanije nakon 49-dnevnog mandata.

- Poslanica Elizabet Tras je imala audijenciju kod kralja i podnela je ostavku na mesto premijera i prvog lorda trezora (službena ministarska funkcija premijera Velike Britanije), što je Njegovo Veličanstvo sa zadovoljstvom prihvatilo - navelo se u saopštenju Bakingemske palate nakon sastanka.

Foto: Printskrin/Tviter/@OxfordDiplomat

Kralj Čarls III i Liz Tras

Pre nego što je otrišla u Bakingemsku palatu, Tras se obratila poslednji put ispred rezidencije u Daunung stritu.

Ona je na početku oproštajnog govora rekla da joj je bila ogromna čast da bude premijerka i što je imala priliku da predvodi naciju tokom perioda žalosti nakon smrti kraljice Elizabete II.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Liz Tras drži oproštajni govor

Tras je takođe dodala da joj je bilo zadovoljstvo što je tokom njenog mandata kralj Čarls postao novi kralj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading