PREDSEDNIK SAD POTVRDIO DA SE PLAŠI ISHODA IZBORA ZA KONGRES! Bajden: Republikanci će me smeniti ako pobede!

Autor:

Svet

07.11.2022

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kaže da ima informacije da Republikanska partija sprema pokretanje impičmenta.

PREDSEDNIK SAD POTVRDIO DA SE PLAŠI ISHODA IZBORA ZA KONGRES! Bajden: Republikanci će me smeniti ako pobede!

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da će republikanci pokrenuti postupak njegovog opoziva ako preuzmu većinu u Predstavničkom domu i Senatu na izborima za Kongres, koji će sutra biti održani širom Amerike.

Demokratski šef Bele kuće je u obraćanju pristalicama svoje stranke u San Dijegu rekao da ima informacije da Republikanska partija sprema pokretanje impičmenta ako ponovo osvoji većinu u oba doma Kongresa.

- Ne znam koji će razlog navesti za postupak opoziva. Ne šalim se. Nedavno su rekli da treba da prestanu da pričaju o impičmentu dok ne pobede na izborima - naveo je Bajden.

Mogućnost pokretanja postupka opoziva Bajdena, za koju je u Predstavničkom domu potrebna prosta većina, a u Senatu dvotrećinska, pominjali su i američki mediji, ali i sami republikanski kongresmeni.

- Pojedini uticajni republikanci agresivno idu ka impičmentu, zahtevajući da Bajdenova administracija bude kažnjena, ali i osvetu demokratama zbog dva postupka za opoziv bivšeg predsednika Donalda Trampa - objavio je Njujork tajms.

I među republikanskim glasačima preovladava raspoloženje da se pokrene postupak opoziva Bajdena. Atlantik piše, pozivajući se na ankete Univerziteta Masačusets u Amherstu, da se čak 68 odsto birača Trampove stranke zalaže za Bajdenov impičment. Većina republikanaca smatra i da Bajden nije legalno izabran predsednik, zbog spora oko rezultata na predsedničkim izborima 2020, pošto veruju da je Tramp pobedio na njima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miki

07.11.2022 06:47

Jok nece izlapotino