JEZIVA NESREĆA U ITALIJI - STRADALA PORODICA IZ SLOVENIJE: Helikopter nestao sa radara, pa pronađena olupina, poginuli svi putnici (FOTO)

Autor: Republika

Svet

05.11.2022

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U helikopteru koji se srušio u Italiji bila su dva člana posade i pet putnika, među kojima i devojčica stara 13 godina.

JEZIVA NESREĆA U ITALIJI - STRADALA PORODICA IZ SLOVENIJE: Helikopter nestao sa radara, pa pronađena olupina, poginuli svi putnici (FOTO)

Foto: Youtube/TheFlightChannel

Helikopter

U padu helikoptera na jugu Italije, poginulo je sedam ljudi, među kojima četvoročlana porodica iz Slovenije, javili su italijanski mediji.

 

 

U helikopteru, koji je jutros poleteo sa ostrva Tremiti u Jadranskom moru, bila su dva člana posade i pet putnika, među kojima i devojčica stara 13 godina.

Olupina helikoptera pronađena je u blizini grada Apričena, u pokrajini Fođa.

 

 

Ranije je objavljeno da je helikopter lokalne transportne kompanije Agusta A109 nestao sa radara i prestao da komunicira sa dispečerima.

 

 

Javnost još nije zaboravila jezivu nesreću u kojoj je takođe stradalo sedam ljudi kada se helikopter srušio u Italiji početkom leta.

Olupina helikoptera, koji je nestao s radara između regija Toskana i Emilia-Romanja, a u kojem se nalazilo sedam osoba, pronađena je na Apeninima.

Italijanska agencija ANSA objavila je da je Tužilaštvo Emilia-Romanje pokrenulo istragu o padu helikoptera.

 

 

Navedeno je da je tužilac Marko Marano vodio istragu u velikoj tajnosti.

Italijanska Nacionalna agencija za sigurnost letenja (ANSV) odmah je poslala tehnički tim u regiju povodom nesreće helikoptera tipa A119 Koala.

Igor Kaboni, prijatelj italijanskog pilota Korada Levorina, koji je poginuo u nesreći, u razgovoru za "Gazzetta di Modena", tvrdio je da se helikopter srušio nakon udara groma.

Isplivao je i snimak jednog od libanskih putnika, koji je poginuo u nesreći, a kog je poslao sinu neposredno pre nesreće. Na njemu se može videti da helikopter leti po olujnom vremenu.

U helikopteru su bila četiri državljana Turkiye, dva državljana Libana i italijanski pilot.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading