MASK OTPUSTIO HILJADE ZAPOSLENIH: Otkaz dobio i tim za suzbijanje dezinformacija? Tviter gori!

Autor: Republika

Svet

04.11.2022

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest da je Ilon Mask otpustio tim za suzbijanje dezinformacija objavio je čovek koji je nekada radio u Tviteru, a navodno njemu su to rekle bivše kolege.

MASK OTPUSTIO HILJADE ZAPOSLENIH: Otkaz dobio i tim za suzbijanje dezinformacija? Tviter gori!

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask novi vlasnik Tvitera

Ilon Mask je počeo da deli masovne otkaze u kompaniji Tviter, a zaposleni obaveštenja o prestanku radnog odnosa dobijaju putem mejla. Spekuliše se i da je otpušten i tim koji je suzbijao dezinformacije.

Prema najnovijim informacijama, Mask je navodno otpustio i tim koji je odgovoran za suzbijanje dezinformacija, kao i za isticanje i pružanje konteksta objavama, čime je bilo omogućeno ljudima da izvuku maksimum iz ove društvene mreže bez obzira na naloge koje prate.

Ovu vest je objavio na Tviteru čovek koji je nekad radio u timu, a danas radi kao novinar. Kako je napisao, sve njegove bivše kolege javljaju da su otpuštene.

- Ako je to istina, Tviter će biti bučniji, opasniji i manje zanimljiv - dodao je.

BBC piše da je oko pola zaposlenih na Tviteru, odnosno oko 3.750 ljudi, otpušteno.    

U internom dokumentu koji su dobili svi koji su otpušteni navodno piše da uz njih oko 50 odsto njihovih kolega ostaje bez posla.

BBC dodaje i kako Tviter još ništa nije potvrdio.

Foto: www.profimedia.rs

Ilon Mask

Rojters je imao uvid u mejl koji je Tviter prosledio svojim zaposlenima.

- U nastojanju da postavimo zdrav put za Twitter, u petak ćemo proći kroz težak proces smanjenja svoje globalne radne snage - stajalo je u mejlu.

Tviter je u mejlu zaposlenima saopštio da će njihove kancelarije biti privremeno zatvorene i da će sav pristup biti obustavljen kako bi se osigurala sigurnost svakog zaposlenog, kao i samog Tviterovog sistema i podataka o korisnicima.

U poruci koja je poslata stoji da je danas njihov zadnji radni dan u kompaniji, ali da će ostati zaposleni i primati naknadu do 2. februara 2023. Do tog dana biće pod otkaznim rokom i s obustavljenim pristupom svim Tviter sistemima. Iako se od njih ne očekuje da rade tokom ovog perioda, oni moraju da se pridržavaju svih pravila kompanije.

Bivši zaposleni će dobiti detalje o ponudi za otpremninu u roku od sedam dana, navodi se u mejlu i dodaje da će svaki zaposleni dobiti poruku je li dobio otkaz ili ostaje na radnim dužnostima.

Mnogi bivši taposleni u kompaniji su na Tviteru napisali da su dobili otkaz,a neki od njih su najavili i tužbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading