ČAK 50% ZAPOSLENIH STRAHUJE ZA RADNO MESTO! Procureo mejl: Ilon Mask započinje masovna otpuštanja u Tviteru!

Autor:

Svet

04.11.2022

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počinju masovni otkazi u Tviteru.

ČAK 50% ZAPOSLENIH STRAHUJE ZA RADNO MESTO! Procureo mejl: Ilon Mask započinje masovna otpuštanja u Tviteru!

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask će danas početi masovna otpuštanja na Tviteru, objavila je kompanija u mejlu poslatom u četvrtak zaposlenima na društvenoj mreži.

- U nastojanju da postavimo zdrav put za Tviter, u petak ćemo proći kroz težak proces smanjenja naše globalne radne snage - navodi se u mejlu koji je Rojters video. I Njujork tajms i Vašington post su takođe izvestili o otpuštanjima i citirali internu e-poštu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask

Vest o otpuštanju na Tviteru dolazi nakon spekulacija da će Mask otpustiti čak 50 odsto radne snage društvene mreže, samo nekoliko dana nakon što je postao šef kompanije koju je kupio za 44 milijarde dolara. To bi moglo značiti gubitak hiljada radnih mesta, jer je kompanija na kraju 2021. imala više od 7.000 zaposlenih.

Tviter je u mejlu zaposlenima naveo da će njegove kancelarije biti privremeno zatvorene i da će svaki pristup biti suspendovan „kako bi se osigurala bezbednost svakog zaposlenog, kao i Tviter sistema i korisničkih podataka“.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tviter

Mask je već otpustio neke rukovodioce Tvitera odmah nakon što je preuzeo kontrolu nad kompanijom, uključujući generalnog direktora Paraga Agravala, šefa finansija Neda Segala i šefa pravnih poslova i politike Vidžaju Gadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading