TRAMP SE NE VRAĆA NA TVITER?! Ilon Mask se oglasio o suspendovanim nalozima - ovome se niko nije nadao!

Autor: Republika

Svet

02.11.2022

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mask, novi vlasnik Tvitera, rekao je danas da nalozi na toj društvenoj mreži koji su suspendovani neće biti vraćeni, a evo i do kada

TRAMP SE NE VRAĆA NA TVITER?! Ilon Mask se oglasio o suspendovanim nalozima - ovome se niko nije nadao!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Ilon Mask, Donald Tramp

Ilon Mask je u danas nagovestio da Tviter nalog bivšeg predsednika Donalda Trampa neće biti vraćen uoči američkih "midtajm" izbora sledeće nedelje, odgovarajući na jednu od najvećih nepoznanica nakon njegovog preuzimanja društvene mreže.

Mask, novi vlasnik Tvitera, rekao je danas da nalozi na toj društvenoj mreži koji su suspendovani neće biti vraćeni za manje od "nekoliko nedelja“.

Kako je novi vlasnik napisao na Tviteru, on neće dozvoliti nikom ko je s platforme sklonjen zbog kršenja njenih propisa, da se vrati dok se ne bude napravio jasan proces za to, za šta će biti potrebno najmanje još nekoliko nedelja.

Podsetio je da je već govorio o svom planu za formiranje "Saveta za umerenost sadržaja“ koji će biti sastavljen od predstavnika vrlo različitih mišljenja, i svakako uključivati zajednicu za odbranu građanskih prava i grupe koje se protive nasilju motivisanom mržnjom.

Upravo ovo Maskovo obećanje znači da bivši američki predsednik Donald Tramp neće moći da se vrati na Tviter pre izbora za američki Kongres idućeg utorka.

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask, novi vlasnik Tvitera

Da podsetimo, Tramp je izbačen sa platforme ubrzo posle napada njegovih pristalica na Kapitol Hil u Vašingtonu u januaru 2021, pod optužbom da ih je pozivao na nasilje.

Kako je bivši republikanski predsednik u medjuvremenu rekao, on se nikad neće vratiti na Tviter pošto je pokrenuo svoju društvenu mrežu Trut soušal (Truth Social).

Ipak, većina ocenjuje da će Tramp teško da se odupre želji da se vrati na Tviter gde je imao više od 80 miliona pratilaca pre nego što je izbačen.

Mask je, od kad je preuzeo Tviter, svojim ponašanjem izazvao kritike više organizacija i ličnosti zabrinutih zbog mogućeg ublažavanja politike umerenosti te društvene mreže, i omogućavanju da se emituje glas najvećih ekstremsta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tviter aplikacija

Grupa od oko 50 udruženja za odbranu demokratije, borbu protiv dezinofmacija i za praćenje medija uputila je otvoreno pismo upozoravajući 20 najvećih oglašivača preko Tvitera da Maskova obećanja da će platforma ostati "otvorena za sve“ uopšte ne predstavlja njegove prave planove za Tviter.

Tramp, koji je ranije koristio Tviter da objavljuje vesti i napada protivnike Vašingtonu, rekao je da mu je drago što je Tviter sada u "razumnim rukama“ nakon što ga je preuzeo Ilon Mask.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading