MOSKVA OZBILJNO PRIPRETILA AMERICI! Ne budete li prestali...!

Autor:

Svet

27.10.2022

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija poziva Zapad da prekine da razmatra svemir kao arenu za konflikte između država.

MOSKVA OZBILJNO PRIPRETILA AMERICI! Ne budete li prestali...!

Foto: Tanjug/AP

Ruski zvaničnik Konstantin Voroncov izjavio da će komercijalni sateliti SAD i njenih saveznika postati legitimna meta ako se te zemlje umešaju u rat u Ukrajini.

- Kvazi-civilna infrastruktura bi mogla da bude legitimna meta kao mera odmazde - rekao je zamenik direktora odeljenja pri ministarstvu koje se bavi neširenjem i kontrolom oružja, preneo je TASS.

On je dodao da je reč o učešću civilne svemirske infrastrukture, u šta spada i komercijalna, koju koriste SAD i njeni saveznici u oružanim konfliktima, dodaje Rojters.

Stoga, Rusija poziva Zapad da prekine da razmatra svemir kao arenu za konflikte između država - istakao je Voroncov.

- Implementacija planova SAD i zapadnih zemalja o raspoređivanju oružja u svemiru i korišćenje svemira u borbene svrhe, sa ciljem da se ostvari dominacija i superiornost, donosi ozbiljnu pretnju. Takve akcije imaju vrlo negativne posledice na globalni mir i bezbednost, predstavljale bi dramatičnu destabilizaciju situacije - dodao je Voroncov.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading