"DRAGI MOJ BRATE..."! PUTIN poslao poruku ZELENSKOM! Evo kako je na nju odreagovao ukrajinski predsednik!

Autor:

Svet

27.10.2022

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Gvineje Bisao saopštio je ukrajinskom kolegi šta mu je poručio Vladimir Putin.

"DRAGI MOJ BRATE..."! PUTIN poslao poruku ZELENSKOM! Evo kako je na nju odreagovao ukrajinski predsednik!

Foto: Tanjug/AP

Umaro Mohtar Sisoko Embalo, predsednik Gvineje Bisao, izjavio je u utorak da je ruski predsednik Vladimir Putin od njega zatražio da prenese "poruku” ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom o važnosti "direktnog dijaloga” između Moskve i Kijeva.

Embalo je ovo otkrio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Zelenskim u Kijevu, dan nakon sastanka sa Putinom.

- Dragi moj brate, juče sam bio u Rusiji sa predsednikom Vladimirom Putinom, koji me je zamolio da vam dam poruku, da razgovaram sa vama, s obzirom da je direktan dijalog veoma važan za naše buduće zajedničke akcije - rekao je Embalo.

Snimak konferencije za novinare objavljen je na Telegram kanalu Volodimira Zelenskog.

Predsednik Gvineje Bisao je takođe otkrio da sebe vidi kao "nosioca određenih impulsa” doprinoseći obnavljanju odnosa između Rusije i Ukrajine. Pre sastanka sa Zelenskim, Embalo je rekao novinarima da smatra da je Putin "veoma otvoren za pregovore sa predsednikom Zelenskim" i da se raduje „prenošenju ove dobre volje“ ukrajinskom lideru.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Radio TV Bantaba

Umaro Mohtar Sisoko Embalo

 

Zelenski je, odgovarajući na konferenciji za novinare na Embalove izjave, rekao da za izgradnju mostova između zemalja "ne treba dizati infrastrukturu u vazduh“. Zelenski je očigledno mislio na udare na ukrajinske elektrane koje je pokrenula Rusija 10. oktobra, u onome što je Moskva opisala kao odmazdu za "teroristički napad“ Kijeva na Krimski most. Ukrajinski lider je takođe rekao da svaki razgovor podrazumeva poštovanje jedne zemlje prema drugoj, počevši od poštovanja „njenog teritorijalnog integriteta, suvereniteta i granica“.

Ranije ovog meseca, Putin je naveo odbijanje Ukrajine da razgovara kao razlog za odsustvo pregovora između dve zemlje. On je takođe primetio da su tokom pregovora uz posredovanje Turske krajem marta Rusija i Ukrajina postigle preliminarni sporazum, ali čim su ruske trupe povučene iz Kijeva, "rukovodstvo u Kijevu je izgubilo svaku želju za razgovorima“.

Republika

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Volodimir Zelenski i Vladimir Putin

 

Putinove primedbe usledile su ubrzo nakon što je Zelenski potpisao dekret kojim se zabranjuju bilo kakvi pregovori sa njim i kaže da će Ukrajina razgovarati sa Rusijom samo kada ima drugog predsednika. Ukrajinski lider je više puta izjavio da je njegov jedini cilj u sukobu da pobedi Rusiju na bojnom polju i da ponovo preuzme kontrolu nad svim teritorijama za koje Kijev veruje da su pod njegovim suverenitetom.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
BracaBracika

27.10.2022 10:25

"Драги брат" је хронично нафиксан, изгледа...

Novak ilic

27.10.2022 13:13

Jkhjhhjuzuziuhihhiiuuuuuuuuuzuuuuuzhizuuuuiuhiuuiuuuuhhuguuuuzuiuuuuhuuuuhhj

pinokio

31.10.2022 10:31

sta ima da razgovara jedan drzazvnik sa nasmrkanim narkomanom . Kad ih Rusi razlupaju do kraja , igra ce biti zavrsena. Valjda ce ostati neki Ukrajinac da se sa njim porazgovara .