KADIROV PRIZNAO PORAZ! Više nema dileme, Liman je pao: ISTINA JE GORKA I UVREDLJIVA!

Autor:

Svet

01.10.2022

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Čečenske Republike prokomentaarisao je osvajanje Limana od strane Ukrajinske vojske.

KADIROV PRIZNAO PORAZ! Više nema dileme, Liman je pao: ISTINA JE GORKA I UVREDLJIVA!

Foto: Tanjug/AP

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov izdao je saopštenje povodm povlačenja ruske vojske iz Limana, ne krijući da je istina gorka.

- Uvek sam govorio: nema ništa bolje od izrečene istine, doduše gorke, uvredljive, ali istinite. Ovo je jedini način da se krene napred. Zbog toga ne mogu da ćutim o onome što se dogodilo u Krasnom Limanu.-  počeo je Kadirov

Ko je kriv za pad Limana?

- Odbranom ovog odseka rukovodio je komandant Centralnog vojnog okruga general-pukovnik Aleksandar Lapin. Isti Lapin, koji je dobio i nagradu- zvezdu heroja Rusije za zauzimanje Lisičanska. Lapin je takođe poslat trupama Zapadnog vojnog okruga.- prokomentarisao je šef Čečenske Republike.

Kadirov je nastavio i jasno označio krivca za neuspeh ruske armije.

- General-pukovnik je rasporedio mobilisane borce LNR i drugih jedinica na svim granicama Limanskog pravca, ali im nije obezbedio potrebnu komunikaciju, interakciju i snabdevanje municijom. Pre dve nedelje, general-major, komandant specijalnih snaga Ahmat lično me je izvestio da naši borci mogu postati laka meta. Zauzvrat, obavestio sam Valerija Gerasimova, načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije o opasnosti, ali general me je uveravao da ne sumnja u Lapinov liderski talenat i da ne veruje da je moguće povlačenje iz Krasnog Limana. Nedelju dana kasnije, Lapin premešta svoj štab u Starobelsk, stotinu kilometara od svojih jedinica. Kako možete brzo upravljati jedinicama, ako ste udaljeni 150 km od njih?- obrazložio je ruski političar.

Ni u nastavku nije štedeo generala, već naprotiv.

- Zbog nedostatka elementarne vojne logistike, danas smo napustili nekoliko naselja i veliki deo teritorije. Da se pitam, degradirao bih Lapina u čin redova, lišio bih ga odlikovanja i sa mitraljezom u rukama poslao bih ga na prve redove da krvlju spere svoju sramotu.- oštro dodaje Kadirov

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Serjoza

01.10.2022 15:42

Pocelo je pocelo. Osvajaci se povlace

kirilo pentagramski

01.10.2022 18:39

Samo da rusofilima overi nevericu nepobedivosti i superiornosti , a o opravdanosti rata da i ne govorimo.

Taraba

01.10.2022 19:36

Navlakusa na koju ce ukrainci da ansedu