KADIROV PRIZNAO PORAZ! Više nema dileme, Liman je pao: ISTINA JE GORKA I UVREDLJIVA!

Autor:

Svet

01.10.2022

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Šef Čečenske Republike prokomentaarisao je osvajanje Limana od strane Ukrajinske vojske.

KADIROV PRIZNAO PORAZ! Više nema dileme, Liman je pao: ISTINA JE GORKA I UVREDLJIVA!

Foto: Tanjug/AP

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov izdao je saopštenje povodm povlačenja ruske vojske iz Limana, ne krijući da je istina gorka.

- Uvek sam govorio: nema ništa bolje od izrečene istine, doduše gorke, uvredljive, ali istinite. Ovo je jedini način da se krene napred. Zbog toga ne mogu da ćutim o onome što se dogodilo u Krasnom Limanu.-  počeo je Kadirov

Ko je kriv za pad Limana?

- Odbranom ovog odseka rukovodio je komandant Centralnog vojnog okruga general-pukovnik Aleksandar Lapin. Isti Lapin, koji je dobio i nagradu- zvezdu heroja Rusije za zauzimanje Lisičanska. Lapin je takođe poslat trupama Zapadnog vojnog okruga.- prokomentarisao je šef Čečenske Republike.

Kadirov je nastavio i jasno označio krivca za neuspeh ruske armije.

- General-pukovnik je rasporedio mobilisane borce LNR i drugih jedinica na svim granicama Limanskog pravca, ali im nije obezbedio potrebnu komunikaciju, interakciju i snabdevanje municijom. Pre dve nedelje, general-major, komandant specijalnih snaga Ahmat lično me je izvestio da naši borci mogu postati laka meta. Zauzvrat, obavestio sam Valerija Gerasimova, načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije o opasnosti, ali general me je uveravao da ne sumnja u Lapinov liderski talenat i da ne veruje da je moguće povlačenje iz Krasnog Limana. Nedelju dana kasnije, Lapin premešta svoj štab u Starobelsk, stotinu kilometara od svojih jedinica. Kako možete brzo upravljati jedinicama, ako ste udaljeni 150 km od njih?- obrazložio je ruski političar.

Ni u nastavku nije štedeo generala, već naprotiv.

- Zbog nedostatka elementarne vojne logistike, danas smo napustili nekoliko naselja i veliki deo teritorije. Da se pitam, degradirao bih Lapina u čin redova, lišio bih ga odlikovanja i sa mitraljezom u rukama poslao bih ga na prve redove da krvlju spere svoju sramotu.- oštro dodaje Kadirov

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (3)

Loading
Serjoza

01.10.2022 15:42

Pocelo je pocelo. Osvajaci se povlace

kirilo pentagramski

01.10.2022 18:39

Samo da rusofilima overi nevericu nepobedivosti i superiornosti , a o opravdanosti rata da i ne govorimo.

Taraba

01.10.2022 19:36

Navlakusa na koju ce ukrainci da ansedu