OD SUTRA VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Rusija prisvaja istok Ukrajine, otkrivaju i koga krive za kvar na gasovodu!

Autor:

Svet

29.09.2022

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin sutra će potpisati dokument o priključenju ukrajinskh teritorijama.

OD SUTRA VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Rusija prisvaja istok Ukrajine, otkrivaju i koga krive za kvar na gasovodu!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin sutra će u 15 časova ceremoniji u Moskvi potpisati dokumenta o pristupanju Rusiji ukrajinskih teritorija na kojima je održan referendum, saopštio danas je portparol Kremlja Dmitri Peskov.

Putin će tokom ceremonije održati veliki govor, nakon čega će se sastati sa liderima nepriznate Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u kojima je od 23-27. septembra održan referendum o pristupanju Ruskoj Federaciji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Peskov

 

Peskov o kvaru na gasovodu

Incidenti na dva velika gasovoda od Rusije do Nemačke izgledaju kao "teroristički čin" i zahtevaju istragu u saradnji više zemalja, izjavio je danas glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Republika

Foto: printscreen/Telegram

Curenje gasa u more usled kvara na gasovodu

 


Evropska unija istražuje velika curenja u gasovodima Severni tok 1 i 2 ispod Baltičkog mora i saopštila je da sumnja na sabotažu, prenosi Rojters.

Američka televizija CNN, pozivajući se na tri izvora, izvestila je da su evropski bezbednosni zvaničnici primetili brodove i podmornice ruske mornarice nedaleko od mesta curenja „Severnog toka“.

Upitan za komentar na ovaj izveštaj CNN-a, Peskov je odgovorio da je u toj oblasti mnogo veće prisustvo NATO snaga, prenosi Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saopštilo je danas da je oštećenje na gasovodu Severni tok, koje je prouzrokovalo curenje gasa, nastalo na teritoriji koja je „pod punom kontrolom“ obaveštajnih službi SAD.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je rekla da Vašington ima „punu kontrolu“ nad vodama u blizini obala Danske i Švedske gde je uočeno curenje gasa, preneo je Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading