PUTINOVA UDARNA PORUKA UPUĆENA SRBIJI: Šef Kremlja progovorio o teritorijalnom integritetu i strateškom partnerstvu!

Autor:

Svet

20.09.2022

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin danas je na ceremoniji predaje akredativnih pisama stranih ambasadora izjavio kako će nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju njenog državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

PUTINOVA UDARNA PORUKA UPUĆENA SRBIJI: Šef Kremlja progovorio o teritorijalnom integritetu i strateškom partnerstvu!

Foto: Tanjug/AP

Rusija se zalaže za očuvanje suvereniteta Srbije, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na ceremoniji predaje akreditivnih pisama stranih ambasadora, kojoj je prisustvovao i ambasador Srbije u Moskvi Momčilo Babić.

- U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se pre svega na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, nastavićemo da pružamo srpskim prijateljima sveobuhvatnu podršku u očuvanju legitimnih prava i interesa Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta - rekao je Putin, prenosi RIA Novosti.

Putin je istakao da Rusiju i Srbiju povezuju odnosi strateškog partnerstva zasnovani na tradiciji prijateljstva, kulturne, duhovne i istorijske bliskosti bratskih naroda.

- Sa predsednikom Vučićem redovno razmatram na ličnim sastancima i u telefonskim razgovorima ključna pitanja daljeg razvoja saradnje. Cenimo želju srpskih prijatelja da vode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj areni i nastavićemo da radimo zajedno na produbljivanju političkog dijaloga, širenju saradnje u ekonomiji, trgovini, naučnoj, tehničkoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi- rekao je Putin.

Napomenuo je i da će Rusija podržati Srbiju u odbrani njenih prava i interesa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading