DALEKO ODJEKNULE REČI MEDVEDEVA: Bivši ruski predsednik progovorio o referendumima, ŠOK PORUKA!

Autor:

Svet

20.09.2022

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dmitrij Medvedev, bivši predsednik i premijer i aktuelni zamenik predsednika ruskog Saveta za bezbednost, istakao je da su referendumi u samoproglašenim narodnim republikama Lugansk i Donjeck od krucijalnog značaja za Rusku Federaciju.

DALEKO ODJEKNULE REČI MEDVEDEVA: Bivši ruski predsednik progovorio o referendumima, ŠOK PORUKA!

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Medvedev

Zamenik predsednika ruskog Saveta za bezbednost Dmitrij Medevedev ocenio je da su referendumi u Donbasu od velikog značaja ne samo za zaštitu stanovnika samoproglašenih Luganske i Donjecke narodne republike (LNR, DNR) i drugih, kako je naveo, "oslobođenih teritorija", već i za obnavljanje "istorijske pravde".

Prema oceni Medvedeva, ti referendumi potpuno menjaju vektor razvoja Rusije u sledećim decenijama.


- I ne samo naše zemlje. Zato što će posle njihovog sprovođenja i prijema novih teritorija u sastav Rusije geopolitička transformacija u svetu postati nepovratna - napisao je Medvedev na Telegramu.

Istakao je da je zadiranje na teritoriju Rusije "zločin, čije izvršenje omogućava upotrebu svih snaga samoodbrane".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Prema njegovim rečima, ništa manje nije važno ni to što posle izmena Ustava Rusije nijedan budući lider Rusije, nijedan zvaničnik neće moći da poništi te odluke.


- Baš zato se ovih referenduma toliko plaše u Kijevu i na Zapadu. Baš zato ih i treba sprovesti - smatra Medvedev.

Javne komore LNR i DNR obratile su se juče liderima tih samoproglašenih republika Leonidu Pasečniku i Denisu Pušilinu sa inicijativom da hitno budu održani referendumi o ulasku LNR i DNR u sastav Rusije.

Ista situacija i u Hersonskoj oblasti

Kako proruski izvori bliski zvaničnoj Moskvi navode, civilna komora Hersonske oblasti takođe je od svojih regionalnih rukovodilaca hitno zatražila održavanje referenduma o pridruživanju Rusiji. 

Ovakav razvoj situacije dodatno bi mogao da oteža smirivanje situacije.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading