UKRAJINKA LIKVIDIRALA RUSKINJU? Službe bezbednosti tvrde da znaju ko je ubica Darije Dugine

Autor:

Svet

22.08.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo ruske novinarske Darje Dugine je rasvetljeno, prenosi TASS, pozivajući se na ruski FSB.

UKRAJINKA LIKVIDIRALA RUSKINJU? Službe bezbednosti tvrde da znaju ko je ubica Darije Dugine

Foto: printskrin/telegram

- Specijalna služba je utvrdila da su „zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe, a njegov izvršilac je državljanka Ukrajine Vovk Natalija Pavlovna, rođena 1979. godine - navodi se u izveštaju.

Kako navodi FSB, Vovk je u Rusiju stigla 23. jula, zajedno sa ćerkom Sofijom Šaban, na dan ubistva bile su na književno-muzičkom festivalu Tradicija, gde je Dugina bila kao počasni gost.

- Posle kontrolisane eksplozije automobila Tojota Land Cruiser Prado kojim je upravljala Dugina, 21. avgusta, Vovk je sa ćerkom krenula kroz Pskovsku oblast u Estoniju - saopštio je FSB.

Kako je saopšteno, 20. avgusta uveče, u selu Bolšiji Vjazemi, Moskovska oblast, eksplodirala je eksplozivna naprava u automobilu Tojota Land Cruiser u kojem se nalazila Darja Dugina. Preminula je na licu mesta.

Istražni komitet Rusije otvorio je krivični postupak po stavu „e“ dela 2 člana 105 Krivičnog zakonika (ubistvo izvršeno na opšteopasan način).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading