Ovako je u poslednjem intervjuu govorila DARJA DUGINA: POKRET GLOBALIZMA JE GOTOV, kao i liberalizam!

Autor:

Svet

22.08.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U društvu spektakla, propagande i totalitarne prirode zapadnih sistema, sumnja je suštinski korak za izlazak iz pećine, govorila je ćerka ruskog filozofa Aleksandra Dugina.

Ovako je u poslednjem intervjuu govorila DARJA DUGINA: POKRET GLOBALIZMA JE GOTOV, kao i liberalizam!

Foto: Printskrin/Tviter/@AlexKokcharov

Darja Aleksandrovna Dugina, ćerka uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, koja je u subotu tragično nastradala, kada je eksplodirao automobil marke "Tojota", bila je poznata po svojim analizama političkih prilika kako u Rusiji, tako i u svetu, a u poslednjem razgovoru za francuski portal "Breizh-Info.com" govorila je o tome da je došao kraj globalizma i sveta kakvog danas poznajemo, kao i zapadne propagande.

Dugina je u tom intervjuu rekla da razmišlja isto kao i njen otac i da su sankcije koje su im nametnule SAD, Kanada, Australija i Velika Britanija potvrda da su ona i njen otac na strani istine u borbi protiv globalizma, a prema njenim rečima, globalizmu i liberalizmu je došao kraj.

- Jasno je da je pokret globalizma gotov, da je došao kraj liberalizma i liberalne istorije - rekla je Dugina, uz tvrdnju da intelektualci danas moraju da rade na stvaranju multipolarnog sveta i dijaloga između civilizacijskih blokova, prenose Novosti.

Ćerka poznatog filozofa je potom upozorila na mesta koja su žarišta sukoba.

- Svi konflikti se događaju u graničnim područjima. Zato je važno razumeti razliku između mentaliteta. Bez toga će doći će do sukoba civilizacija - dodala je Dugina.

Ona je rekla da su zemlje koje su bile članice Sovjetskog saveza nakon njegovog raspada  postale granična područja te da su NATO i SAD zainteresirani za destabilizaciju zemalja sa kojima Rusija graniči, pa tako i Ukrajine. Ona je smatrala da je Majdanska revolucija iz 2014. godine dovela do uspostavljanja "globalističke diktature" u Ukrajini i proameričke agende.

Mlada doktorka filozofije je izjavila da podrška koju Zapad daje Ukrajini deluje poput "agonije globalističkog režima koji gubi od multipolarizma". Dodala je da Amerika računala na to da Evropa neće ostati neutralna i da je sistemski rađeno na izazivanju konflikta.

Rekla je i da rat u Ukrajini nije doveo do izolacije Rusije već da je Rusija pronašla nove globalne partnere.

Potom je citirala tekst koji je objavljen u kineskim novinama "Global Tajms", u kojem stoji da Kina, Indija, Indonezija, Brazil i zemlje u razvoju trebaju razmotriti kako osnažiti svoju ekonomsku saradnju jer će im ista omogućiti da izdrže šokove sa Zapada, pišu Novosti.

- Zapad sankcijama pokušava kazniti Rusiju, ali njihov se učinak baš i ne vidi - utvrdila je Dugina.

Ona smatra da su mere koje je Zapad uveo nanele Evropi mnogo štete.

- Istovremeno, te su sankcije snažno pogodile evropske zemlje te za mnoge od njih postale svojevrstan "harakiri". To su zabrinjavajuće vesti, ali čini se da je to bio deo američkog plana da se destabilizuje Evropa. Mađarski premijer Viktor Orban ne podržava nesmotrene sankcije protiv Rusije - rekla je Dugina.

MEDIJSKI RAT 

Dugina je govorila i o tome da se trenutno vodi informacioni rat i da su izveštaji o poginulima o ratu u Ukrajini politizovani i da zapadni mediji gotovo nikada ne nude drugo viđenje događaja.

Osudila je cenzurisanje ruskih medija poput "RT-a" i "Sputnjika", utvrdivši da se ne radi o produženim rukama Kremlja već platformama za rasprave.

Na pitanje da li nešto ima da poruči za kraj, Darja je pozvala publiku da zaključke donosi na osnovu kritičkog načina razmišljanja.

- Pozivam sve čitaoce da kritički razmišljaju i dovode u pitanje medijske izveštaje. Ako zapadne liberalne elite toliko insistiraju na podršci Kijevu i demonizaciji Moskve, to je zato što iza toga stoji profitna logika. Sve se mora ispitati. Ovo je važan princip koji nam omogućava da budemo trezni. U društvu spektakla, propagande i totalitarne prirode zapadnih sistema, sumnja je suštinski korak za izlazak iz pećine - zaključila je Dugina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading