DARJA JE BILA OČEVA MEZIMICA: Rusija pokrenula istragu, DUGIN JE BIO META?! (FOTO, VIDEO)

Autor: Republika

Svet

21.08.2022

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pres služba je dodala da u ovom trenutku forenzičari, istražitelji i stručnjaci za eksplozivnu tehniku nastavljaju sa uviđajem na mestu nesreće.

DARJA JE BILA OČEVA MEZIMICA: Rusija pokrenula istragu, DUGIN JE BIO META?! (FOTO, VIDEO)

Foto: printskrin/telegram

Pokrenut je krivični postupak za ubistvo Darje Dugine, a pretpostavlja se da je eksplozivna naprava postavljena u "Tojotu" politikologa i novinarke Darje Dugine, koja je poginula u eksploziji, saopštila je pres-služba Glavnog istražnog odeljenja Ruskog istražnog komiteta u Moskovskoj oblasti.

Na osnovu rezultata inspekcijskog nadzora biće određen veći broj veštačenja, uključujući forenzičku, eksplozivno-tehničku i molekularno-genetsku. Istražuju se sve moguće verzije zločina.

U trenutku tragedije, devojka se vraćala sa književno-muzičkog festivala Tradicija, gde je bila sa ocem. Kasnije, u 21.25, Darja Dugina je sela u automobil i napustila festival.

Pretpostavlja se da je upravo na parkingu u automobil mogla biti postavljena eksplozivna naprava. Automobil je u 21.35 sleteo na magistralu, nakon čega je odjeknula snažna eksplozija u blizini jednog sela.

 

 

Devojka je preminula na licu mesta, a svet su obišle potresne slike Dugina kako se drži za glavu dok gleda kako mu ćerka gori. 

Poznata novinarka

Filozofova ćerka, Darja Dugina, i sama je bila istaknuta novinarka koja je glasno podržavala invaziju na Ukrajinu. BBC piše da je Darja Dugin podseća da su je ranije ove godine sankcionisale vlasti SAD i Velike Britanije, koje su optužile 30-godišnjakinju da je doprinela onlajn dezinformacijama u vezi sa ruskom invazijom.

Ona je u maju u jednom intervjuu opisala rat kao "sukob civilizacija" i izrazila ponos činjenicom da su i ona i njen otac bili sankcionisani od strane Zapada.

 

 

Aleksandra Dugina sankcionisale su SAD 2015. godine zbog njegove navodne umešanosti u rusku aneksiju Krima. Dugin je godinama pozivao Moskvu da se agresivnije afirmiše na globalnoj sceni i podržavao je rusku vojnu akciju u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miki

21.08.2022 11:08

Ukrajinci su izvršili mnogo atentata i diverzija pre početka specijalne operacije. Pa nastavili sa istom taktikom.