POGINULA DARJA DUGINA! Automobil u kome se nalazila ćerka poznatog filozofa odleteo u vazduh! SUMNJA SE DA JE ON BIO META!

Autor:

Svet

21.08.2022

05:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ćerka istaknutog ruskog filozofa Aleksandra Dugina navodno je poginula u eksploziji automobila u kome je trebalo da se nalazi njen otac.

POGINULA DARJA DUGINA! Automobil u kome se nalazila ćerka poznatog filozofa odleteo u vazduh! SUMNJA SE DA JE ON BIO META!

Foto: Printskrin/Youtube/Alter Media

Darja Dugina

U večernjim časovima 20. avgusta u Podmoskovlju automobil marke Land Cruiser Prado, u kom se navodno nalazila Duginova ćerka Darja dignut je u vazduh.

 

 

Prema za sada dostupnim informacijama, incident se dogodio u oblasti sela Bolšiji Vjazemi u blizini Moskve u gradskom okrugu Odintsovo. Vlasnica automobila Darija Dugina, koja se nalazila u vozilu, navodno je preminula na licu mesta, piše Telegraf.rs.

Aleksandar Dugin je poznat kao ruski filozof i publicista koji podržava fašistički pravca, osnivač je ideološkog pokreta "neoevroazijstvo", a u ruskoj javnosti je poznat i po bliskoj vezi sa predsednikom Vladimirom Putinom, na koga navodno ima veliki uticaj.

 

 

Darja Dugina, kao i njen otac, bavila se novinarstvom, filozofijom i politikologijom. U julu 2022. godine Aleksandar Dugin našao se na listi osoba kojima je Velika Britanija uvela sankcije zbog sukoba u Ukrajini.

Aleksandra Dugina (60) često nazivaju "Putinov mozak" ili "Raspućin" zbog njegove bliske veze sa predsednikom Rusije. On je bivši glavni urednik pro-putinovske TV mreže Cargrad i za njega se kaže da je mozak tekuće invazije na Ukrajinu, prenosi Dejli mejl.

Republika

Foto: youtube.com

Aleksandar Dugin

 

Iako nema formalnu ulogu u vladi, za krajnje desničarskog pisca se kaže da snažno utiče na Vladimira Putina, posebno kada je u pitanju propaganda. On je zaslužan za davanje novog života terminu Novorosija (Nova Rusija), koji je usvojio Putin da bi opravdao svoju aneksiju Krima - nakon što ga je Dugin naširoko koristio 2013. i 2014. godine.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading