Ukrajina OPTUŽILA 135 ruskih vojnika za ratne zločine! U istrazi je još 26 hiljada slučajeva

Autor:

Svet

07.08.2022

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina istražuje 26.000 slučajeva mogućih ratnih zločina.

Ukrajina OPTUŽILA 135 ruskih vojnika za ratne zločine! U istrazi je još 26 hiljada slučajeva

Foto: Tanjug/AP

Ruski vojnici

Ukrajina istražuje skoro 26.000 slučajeva mogućih ratnih zločina počinjenih od početka ruske invazije 24. februara i po tom osnovu je optužila 135 osoba, izjavio je šef odeljenja za ratne zločine Kancelarije glavnog tužioca Ukrajine Jurij Belousov.

Od ukupnog broja optuženih, oko 15 se nalazi u ukrajinskom pritvoru, a preostalih 120 je na slobodi, naveo je Belousov u intervjuu Rojtersu.

Sudovima je predato 13 predmeta, a doneto je sedam presuda, dodao je on.

U maju ove godine je Vadim Šišimarin, zarobljeni ruski vojnik, postao prva osoba osuđena na suđenju za ratne zločine u Ukrajini od 24. februara, a osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva nenaoružanog civila.

- Ponekad su nas pitali zašto gonimo niže rangirane oficire. To je samo zato što su oni fizički ovde. Da su generali fizički ovde i da možemo da ih uhvatimo, mi bismo definitivno gonili generale - izjavio je Belousov za Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading