RUŠILAČKA MOĆ KINESKOG NAORUŽANJA U 81 SEKUNDI: Nacionalna televizija prikazala prvi put snimak UBICE NOSAČA AVIONA! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Svet

31.07.2022

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upozorenje kineskih vlasti na nacionalnoj televiziji najbolje pokazuje istrajnost u krizi sa Tajvanom. Ubica nosača aviona gađa nepogrešivo ove mete i teško ga je presresti.

RUŠILAČKA MOĆ KINESKOG NAORUŽANJA U 81 SEKUNDI: Nacionalna televizija prikazala prvi put snimak UBICE NOSAČA AVIONA! (VIDEO, FOTO)

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Ne tako suptilno upozorenje Kineza izvedeno je prikazom vojne moći u videu koji traje skoro minut i po.

Ovim videom kao da su želeli da podsete svet na ubojitost vojnog arsenala koji poseduju, budući da ono što su prikazali gotovo da nije moguće presresti, niti zaustaviti.

Kina je otkrila snimak lansiranja rakete, zapravo hipersonično ubojito oružje i prema mišljenju starnih analitičara ovo je neka vrsta upozorenja kad je reč o Tajvanskoj tenziji koja se intentzivno zaoštrava, kao i poseti Nensi Pelosi, koja je "pretila" odlaskom na Tajvan.

Uoči 95. godišnjice osnivanja Narodnooslobodilačke armije, koja je sutra, Kina je otkrila snimak na kome se vidi lansiranje DF-17 rakete, koju je gotovo nemoguće presresti.

Snimak je viralnim učinila CCTV, nacionalna televizija Kine, i to pod nazivom - Mogućnosti kineskih trupa prikazane u 81 sekundi.

Foto: CCTV printscreen

Ubica nosača aviona

Scena u videu pokazuje uživo lansiranje projektila iz središta pustinje, što su entuzijastični vojni analitičari procenili kao DF-17 hipersonični projektil, koji pogađa sporije mete, najbolje nosače letelica, i to nepogrešivo, a gotovo ga je nemoguće i zaustaviti, prenosi Global Times.

Pojedini Tviteraši su ovo pozdravili sa oduševljenjem, a forum Malezije koji se bavi različitim temama, kako političkim, tako i društvenim, vezao je ovu demonstraciju za Nensi Pelosi, koja je u okviru svoje posete Aziji izgleda odustala od odlaska na Tajvan.

- Hajde, hajde Nensi - Kina je otkrila "ubicu nosača aviona". Možda ovo znači da Pelosi potpuno izostavlja Tajvan sa plana putovanja - mada, ko kaže da se neće nekako prišunjati - navodi se u ovoj objavi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading