Bajden se previše uzbudio zbog proširenja ALIJANSE: ŠVAJCARSKA SE PRIKLJUČUJE NATO!

Autor:

Svet

30.06.2022

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik opet ne razlikuje evropske države, sada mu je Švedska Švajcarska.

Bajden se previše uzbudio zbog proširenja ALIJANSE: ŠVAJCARSKA SE PRIKLJUČUJE NATO!

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je kako se Švajcarska priključuje NATO, pa se brže bolje, shvativši grešku, našalio i rekao da je uzrok njegovom najnovijem gafu uzbuđenost oko proširenja Alijanse.

- Moj bože, postanem zaista anksiozan kad je reč o proširenju alijanse - rekao je odgovarajući na piranja reportera na preskonferenciji u četvrtak, prenosi Dejli mejl.

Bajden je tada greškom, odgovarajući na pitanja novinara rekao kako se neutralna Švajcarska pridružuje NATO - umesto da navede Švedsku, koja je uz Finsku druga zemlja koja aplicira za članstvo.

Bajden je izneo svoja zapažanja na kraju NATO samita u Madridu u Španiji, gde je velika vest bila to da je Turska pristala da podrži kandidaturu Švedske i Finske.

On je opisao proces u kome dve nacije podnose aplikaciju nakon Putinove invazije na Ukrajinu i razgovor sa liderom Finske, tada je usledio njegov gaf.

- Bili smo na telefonu... on je predložio da pozovemo lidera Švajcarske - rekao je Bajden pre nego što je shvatio svoju grešku.

Setivši se da je u pitanju ipak Švedska, brzo se našalio.

- Švajcarska, bože, postanem jako anksiozan povodom proširenja NATO. Mislio sam Švedska - objasnio je lider SAD.

Bajden je inače u Evropu stigao u subotu na samit G7 u Nemačkoj, pre leta u Španiju i tada je pristao na nekoliko pitanja reportera tokom puta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading