ERDOGAN POPUSTIO! Finska i Švedska mogu u NATO!

Autor:

Svet

28.06.2022

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska je danas podržala učlanjenje Finske i Švedske u NATO, objavilo je finsko predsedništvo, prenosi agencija AFP. Takav razvoj situacije dolazi neposredno pre Samita lidera članica NATO-a u Madridu.

ERDOGAN POPUSTIO! Finska i Švedska mogu u NATO!

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, ministri spoljnihposlova Turske, Švedske i Finske potpisali su memorandum o proširenju NATO-a na ove dve države.

 

 

- Postignut je trilateralni sporazum - rečeno je u NATO-u, a generalni sekretar Jens Stoltenberg uskoro bi trebalo da otkrije više detalja.

Ovu vest je na svom Tviter nalogu prenela i urednica Sky News-a Debora Hajns.

Podsetimo, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan imao je rezerve prema učlanjenju ovih država u NATO pakt, optužujući ih da su utočište za teroriste, misleći pritom na razne kurdske političke aktere, prenosi Telegraf.rs.

 

Ovakav razvoj situacije dolazi neposredno pre samita lidera članica NATO-a u Madridu.

Kao što je poznato, turski predsednik Redžep Erdogan imao je snažne rezerve prema učlanjenju ove dve države, optužujući ih da su utočište za teroriste, misleći pritom na razne kurdske političke aktere koji tamo deluju.

Finska i Švedska su 18. maja zbog rata u Ukrajini podnele prijave generalnom sekretaru NATO za ulazak u alijansu, piše Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading