ŠEF NATO upozorava na TOTALNI RAT SA RUSIJOM: Videćemo smrt i destrukciju goru od ove u Ukrajini!

Autor:

Svet

30.06.2022

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO Jans Stoltenberg na samitu zapadne vojne alijanse poslao zastrašujuću poruku.

ŠEF NATO upozorava na TOTALNI RAT SA RUSIJOM: Videćemo smrt i destrukciju goru od ove u Ukrajini!

Foto: Tanjug/AP

Iz kancelarije Stoltenberga stigla jeziva pretnja Putinu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg zatvorio je samit zapadne vojne alijanse porukom Moskvi da su saveznici spremni da "zaštite svaki pedalj teritorije NATO" i u potpunosti podrže Ukrajinu u njenoj borbi protiv ruskih snaga.

Takođe je upozorio na mogućnost "totalnog rata" sa Rusijom.

On je danas izjavio da drastično povećanje broja borbeno spremnih vojnika Saveza na istočnom krilu za cilj ima da osigura to da predsednik Rusije ne proceni krivo njihovu spremnost na delovanje.

- Živimo u, ne samo opasnijem svetu, nego i u nepredvidljivijem svetu. Živimo u svetu u kojem se odvija rat u Europi i to s vojnim operacijama značajnih razmera - rekao je Stoltenberg. 

 Tada je šef NATO-a upozorio na eskalaciju krize Ukrajine i Rusije, u otvoren sukob Rusije i NATO.

- Ujedno znamo i da se situacija može pogoršati ako se ovo pretvori u totalni rati između Rusije i NATO-a. U tom slučaju videćemo smrt i destrukciju puno, puno goru od onog što vidimo u Ukrajini - zaključio je Stoltenberg.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je upozorio upravo na mogućnost izbijanja rata koji bi bio pogubniji od Drugog svetskog rata, ukoliko ne bude mira u Ukrajini po okončanju borbe oko regiona Donbas.

- Kada ovo oko Donbasa bude završeno, ako se tada ne uspostavi mir, imaćemo gori svetski rat nego što je bio Drugi svetski rat. To govori mali čovek sa Balkana pošto dobro znam i jedne i druge. Molim sve da pristupe stvaranju primirja, mira kada se završe borbe oko Donbasa, inače odosmo svi - kazao je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading