JEZIVA PRETNJA RUSIJE! Prekrićemo raketama 100 odsto teritorije Zapadne Evrope! Devet od deset projektila će doći do cilja, spremni smo na sukob sa NATO!

Autor:

Svet

28.06.2022

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ruskim državnim televizijama gotovo na dnevnoj bazi preti se uništenjem Zapadu. Pretilo se tako potapanjem Velike Britanije i nuklearnim uništenjem SAD-a, a to je tek mali deo pretnji koje su izrečene.

JEZIVA PRETNJA RUSIJE! Prekrićemo raketama 100 odsto teritorije Zapadne Evrope! Devet od deset projektila će doći do cilja, spremni smo na sukob sa NATO!

Foto: Tanjug/AP/Profimedia

Vladimir Putin, predsednik Rusije

Na televiziji Rusija 1, koja drži primat u pretećem sadržaju, voditelj Vladimir Solovjov rekao je da Rusija koristi samo 18 odsto svoje vojske u Ukrajini i da je spremna za sukob s NATO-om ako to bude potrebno.

U emisiji je gostovao Andrej Guruljov, zamenik predsednika Dume i bivši zamenik zapovednika ruskog Južnog vojnog okruga. On se pohvalio da ruska nuklearna sposobnost znači da može da uništi sve što preti teritoriji Rusije.

Rekao je i da bi Rusija trebalo da probije koridor iz Sankt-Peterburga duž obale Baltičkog mora.

Foto: youtube.com/The Mirror

Andrej Guruljov

- Tek ćemo tada imati normalno snabdevanje Kalinjingrada - dodao je.

Voditelj Solovjov i gost Guruljov zatim su prešli na temu nuklearnog oružja.

Voditelj: Zapadni čelnici imali srčane udare

Solovjov je rekao da su politički čelnici na Zapadu "imali srčane udare" kada su beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko i ruski kolega Vladimir Putin razgovarali o raketnim sastavima Iskander i avionima Suhoj.

Guruljov je rekao da će Iskander biti stacioniran uz zapadnu belorusku granicu i "pokriti 100 odsto zapadne Europe". Iskander rakete mogu nositi nuklearne glave.

Guruljov: 9 od 10 projektila će doći do cilja

Tvrdi da je njihova učinkovitost 90 odsto.

- Devet od deset projektila doći će do cilja, a jedan mogu da sruše, događa se. Vjerujem da bi to bio sjajan rezultat i naši bi neprijatelji o tome trebali dobro razmisliti kad nas provociraju da upotrijebimo nuklearno oružje - rekao je Guruljov, prenosi Njuzvik.

(Index.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading