Komplikovan povratak Teslinih radnika: NEMA INTERNETA, STOLOVA, NITI MESTA ZA PARKING!

Autor:

Svet

29.06.2022

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problem sa povratkom radnika u kancelariju osim kompanije Tesla, imaju i druge IT firme.

Komplikovan povratak Teslinih radnika: NEMA INTERNETA, STOLOVA, NITI MESTA ZA PARKING!

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask ponovo izazvao brojne reakcije na Tviteru

Plan Ilona Maska da vrati svoje radnike u kancelariju nije tako lako ostvarljiv, budući da je obim posla diktirao zaposlenje većeg broja ljudi, dok je prostor u kome bi trebalo da borave ostao nepromenjen.

Zbog toga su radnici pristigli u kancelariju na posao utvrdili da nema dovoljno stolova, niti parking mesta za njih, a što je najgore ni stabilne Wi-fi mreže, koja je neophodno sredstvo za rad.

Teslina najproduktivnija frabrika, locirana je u Frimontu u Kaliforniji i trenutno se bori sa prilivom zaposlenih i gužvom koju su potreba za zapošljavanjem i rekonstrukcija poslovnog prostora samo pogoršali.

Republika

Foto: pixabay.com

Ilustracija 

Parking mesto je bio najmanji problem, jer su za to mogli da nađu kratkotrajno rešenje, ali zbog nestabilnog Wi-fi signala i nedostatka radnog mesta gde će obavljati posao menadžeri su bili primroani da radnicima kažu da rade od kuće.

Međutim, suprotno tome, došle su Tesline instrukcije, u kojima navodi da svako ko je zaposlen provodi najmanje 40 sati (što je puna radna nedelja) u kancelariji. On je naveo kako je prisustvo u Teslinim fabrikama ono što vodi do uspeha kompaniju i da će smatrati da su dali otkaz oni koji se ne vrate na kancelarijski rad. 

Poput Tesle, kompanije koje su pokušale da uvedu hibridni ili potpuni "lični rad", susreli su se sa izazovima kao zaposleni, opirući se povrtaku "u normalu".

Radnici Epla su pretili da će napustiti kompanijin hibridni model, dok se Gugl borio da provali logistiku povratka zaposlenih. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading