ILON MASK KUPUJE I SRPSKU ZEMLJU?! Imanje u Bačkoj Topoli biće u rukama najbogatijeg čoveka na svetu?

Autor:

Svet

29.05.2022

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je poznato da je Minakva vlasnik poljoprivrednog dobra Doža Đerđ u Bačkoj Topoli, koja poseduje preko 1500 ha najkvalitetnijeg navodnjavanog zemljišta.

ILON MASK KUPUJE I SRPSKU ZEMLJU?! Imanje u Bačkoj Topoli biće u rukama najbogatijeg čoveka na svetu?

Foto: www.profimedia.rs

Ilon Mask

Nalazi se uz autoput Novi Sad – Subotica i brzu železničku prugu Beograd – Subotica.

Na pitanje portala Mondo o tome Sanja Bjelica je izjavila:

- Tačno je da je Doža Đerđ posebno privredno društvo u vlasništvu Minakve. Ali ne znamo namere gospodina Maska. Obavezali smo se za silence period pa ne bih mogla da komentarišem.-

Ilon Mask bi, uz kupovinu vode bogate jodom, dobio i zemljište uz autoput koje vredi više od 70 mil.eura, prenosi Mondo.

Podsetimo, kompanija "Tesla Motors" u vlasništvu Ilona Maska, najbogatijeg čovek na svetu, obratila se novosadskom proizvođaču mineralne vode "Minakva" za zahtevom za saradnju, koja bi uključivala i kupovinu dela te firme.

Te navode je ranije potvrdila i predstavnica Minakve Tatjana Malbaša.

Prema njenim rečima, srpska kompanija će ozbiljno razmotriti ponudu, jer su njeni akcionari zaposleni i njihove porodice, kao i strani partner, ali se svakako spremaju uzorci vode za slanje Tesla Motorsu.

- Da, Tesla je pismenim putem iskazala interesovanje za saradnju sa našom kompanijom, koja bi uključila i akviziciju jednog dela kompanije - kazala je Malbaša ranije.

Takođe, Malbaša je potvrdila i da je Mask kontaktirao još neke kompanije u Evropi koje imaju vodu bogatu prirodnim jodom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading