OTET GRADONAČENIK UKRAJINSKOG HERSONA! Nije hteo da sluša, kažu da je "konačno neutralisan"!

Autor:

Svet

29.06.2022

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Halina Ljaševska, savetnica Kolihajeva, navela je da je „gradonačelnik otet nakon što je odbio da sarađuje sa ruskim okupatorima Ukrajine“

OTET GRADONAČENIK UKRAJINSKOG HERSONA! Nije hteo da sluša, kažu da je "konačno neutralisan"!

Foto: Printskrin/Tviter/@EuromaidanPress

Ruski zvaničnici u ukrajinskoj oblasti Herson saopštili su da su njihove snage uhapsile gradonačelnika Hersona Igora Kolihajeva nakon što je odbio da poštuje naređenja Moskve, dok je lokalni zvaničnik Hersona naveo da je gradonačelnik otet, prenosi Rojters.

 

 

Herson, lučki grad na Crnom moru, nalazi se severozapadno od poluostrva Krim koji je prisajedinila Rusija, a okupiran je tokom prve nedelje ruske invazije na Ukrajinu, koja je počela u februaru, i veliki deo lokalnog stanovništva je napustio taj region, navodi britanska agencija.

- Mogu da potvrdim da je Kolihajeva pritvorila vojna policija - saopštila je na Telegramu Ekaterina Gubareva, zamenica šefa Hersonske oblasti koju je imenovala Moskva.

Halina Ljaševska, savetnica Kolihajeva, navela je da je „gradonačelnik otet nakon što je odbio da sarađuje sa ruskim okupatorima Ukrajine“.

Ona je saopštila na Fejsbuku da je "jutros Kolihajev došao u jedan od komunalnih objekata“ i da su ga „čim je izašao iz automobila, odmah priveli naoružani pripadnici nacionalne garde i najverovatnije pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti“.

Drugi zamenik kojeg je Moskva postavila u ovom regionu Kiril Stremousov rekao je ranije u ponedeljak ruskoj državnoj novinskoj agenciji RIA da je Kolihajev naneo "mnogo štete ruskom procesu denacifikacije u Ukrajini i da je konačno neutralisan.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ee

29.06.2022 13:33

I ko su sada nacisti?

Miloš

30.06.2022 08:17

Glupost, taj čovek odavno nije gradonačelnik, on je postavljen od ukrajinskih nacista i kijeva, narod hoće drugačije tj. Referendum, tako da ne verujte svemu što zapadne propagande pričaju.