Da li ti treba pomoć? Konobarica spasila dečaka mučenja jednom porukom! Očuh ga vezivao za vrata naglavačke, uskraćivali mu hranu i vodu!

Autor:

Svet

10.06.2022

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Očuh sa Floride osuđen je zbog zlostavljanje dečaka nakon što je konobarica u jednom restoranu primetila zabrinjavajuće signale i tajnom porukom pitala dečaka da li mu je potrebna pomoć, saopštilo je u ponedeljak tužilaštvo okruga Orandž.

Da li ti treba pomoć? Konobarica spasila dečaka mučenja jednom porukom! Očuh ga vezivao za vrata naglavačke, uskraćivali mu hranu i vodu!

Foto: Shuttestock

Zlostavljanje

Timoti Li Vilson (36) proglašen je krivim po dva tačke optužnice za lažno zatvaranje deteta mlađeg od 13 godina, tri tačke za teško zlostavljanje dece oružjem, četiri za teško zlostavljanje dece i jedna tačka za zanemarivanje dece, navodi se u saopštenju državnog tužioca.

Istraga je otkrila da je dečak držan daleko od svoje porodice u hotelskoj sobi koja se koristila kao skladište, redovno mu je uskraćivana hrana i voda i bio je podvrgnut vežbama u vojnom stilu i drugim zlostavljanjima, prema saopštenju. Dodaje se da su policajci pronašli brojne predmete koji su se koristili kao oružje protiv deteta.

Dečak (11) i njegova porodica bili su u jednom restoranu u Orlandu 1. januara 2021. godine, kada je zaposlena Flavijana Karvaljo primetila da sedi odvojeno od roditelja i rođaka i da je imao modrice i posekotine.

Foto: pixabay.com

 

I tada su mu bili uskraćeni voda i hrana, prenosi CNN.

Karvaljo je stajala iza njegovih roditelja i držala je papir na kojem je pisalo "da li si dobro". Kada je dečak odmahnuo glavom, pokazavši da nije, konobarica je napisala drugu poruku.

Da li ti je potrebna pomoć? - pisalo je na papiru koji je dala dečaku.

Nakon što je dečak potvrdio glavom u znak odobravanja, konobarica je obavestila šefa a onda i policiju.

Policija je po dolasku ispitala dečaka, nakon čega je Vilson uhapšen na licu mesta, dok je njegova majka Kristen Svon privedena nekoliko dana kasnije, rekli su istražitelji.

Foto: Photo by Cristian Newman on Unsplash

 

Kazna Vilsonu biće izrečena 19. avgusta 2022. godine.

Šta je policija saznala nakon hapšenja roditelja?

Nakon hapšenja roditelja, još jedno dete (4) je sklonjeno iz kuće, ali na njemu nisu pronađeni tragovi nasilja. Prema rečima policije, Vilson je dečaku (11) bio očuh, dok je drugo dete bilo njhovo zajedničko.

Nakon što je konobarica pozvala policiju, dečak je odveden u bolnicu gde je otkriveno da ima 10 kilograma manje nego njegovi vršnjaci, a po telu brojne modrice.

Istražitelji su kasnije otkrili da je dečak bio "mučen" i "zlonamerno kažnjen", navodi se u saopštenju kancelarije tužioca. Tužioci su rekli da je dečak bio obešen naglavačke za vrata za vrat i stopala i jednom prilikom vezan lisicama za kolica.

- Dečak je prošao kroz mučenje. Da Karvaljo nije rekla ništa, taj dečak verovatno ne bi još dugo bio sa nama - rekla je detektivka Erin Lovler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading