RUSKI BROD UPLOVIO U LUKU MARIJUPOLJ: Čeka se utovar metala koji će se isporučiti u Rusiju - Ukrajina tvrdi da se radi o klasičnoj pljački

Autor:

Svet

04.06.2022

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brod koji je poslat da utovari metal i isporuči ga u Rusiju uplovio je u ukrajinsku luku Marijupolj, rekli su predstavnici lučke uprave.

RUSKI BROD UPLOVIO U LUKU MARIJUPOLJ: Čeka se utovar metala koji će se isporučiti u Rusiju - Ukrajina tvrdi da se radi o klasičnoj pljački

Foto: Tanjug/AP

"Brod je stigao i nalazi se u luci“, izjavio je predstavnik lučke uprave, dodajući da je predviđeno da bude utovaren metalom, prenosi TAS S.

Ranije ove nedelje iz Marijupolja je krenuo prvi brod za Rusiju sa tovarom metala, podseća Rojters.

Ukrajinske vlasti su tada saopštile da transport metala iz luke u Marijupolju predstavlja pljačku.

Rusija je preuzela punu kontrolu nad Marijupoljom ranije ovog meseca, pošto je zarobljeno više od 2.400 ukrajinskih boraca koji su pružali otpor u čeličani Azovstalj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Podsećamo, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je krajem maja da je potpuno završeno deminiranje luke Marijupolj na jugu Ukrajine.

U saopštenju se navodi su ispitana 134 objekta, a da je pronađeno i neutralisano više od 12.000 eksplozivnih predmeta i oružja "koje su ukrajinski militanti napustili“, prenosi RIA Novosti.

Agencija navodi da se u gradu uspostavlja miran život, da su počeli da rade javni prevoz i benzinske pumpe i da su otovrene četiri od pet bolnica.

Ministarstvo odbrane je 20. maja saopštilo da je "potpuno oslobađena čeličana Azovstalj", koja je bila poslednja linija odbrane ukrajinskih snaga u Marijupolju.

Prema podacima Ministarstva od 16. maja predalo se više od 2.400 pripadnika ukrajinske vojske i puka Azov koji su bili blokirani u fabrici Azovstalj oko mesec dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading