OTKRIVENA POZADINA ŠOK ODLUKE BAJDENA - U KIJEVU MUK: Ovo je pravi razlog zašto SAD ne šalje moderno naoružanje u Ukrajinu!

Autor:

Svet

31.05.2022

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka američkog predsednika Džo Bajdena da Ukrajini ne isporuči naoružanje kojim bi ta zemlja mogla da izvede napade na teritoriju Ruske federacije izvala je revolt u Kijevu.

OTKRIVENA POZADINA ŠOK ODLUKE BAJDENA - U KIJEVU MUK: Ovo je pravi razlog zašto SAD ne šalje moderno naoružanje u Ukrajinu!

Foto: Tanjug/AP/profimedia/printscreen

Džo Bajden Volodimir Zelenski Vladimir Putin

Prema mišljenju analitičara, ovakav potez šefa Bela kuće govori o tome da SAD ne žele da Ukrajina pobedi u ovom ratu.

- Odluka američkog predsednika Džo Bajdena pokazuje da Bela kuća želi da rat traje beskonačno. SAD zato i pomažu Ukrajini taman toliko da rat traje duže - analizirao je vojni komentator Boško Jovanović.

- Predsednik Amerike Hari Truman, kad je bio u američkom kongresu je predlagao da Amerika ostane neutralna i da pomaže Veliku Britaniji i kad ona joča da pomaže Hitlera i tako u beskonačnost dok SAD ne bi izvukle maksimalnu korist rata u Evropi. SAD je stalo do nje same. SAD nije stalo do nikakvih vrednosti, jer ih je izgubila, a i nema više političara vizionara u svojim redovima kao što je Frenklin Delano Ruzvelt i Džon Kenedi - dodao je Jovanović za Kurir.

Republika

Foto: tanjug/AP/www.profimedia.rs

 

Podsetimo, američki predsednik Džo Bajden kratko je tokom posete Delaveru poručio da SAD neće Ukrajini slati raketne sisteme koji mogu da dosegnu Rusijiu.

Konkretno, umesto teškog raketnog naoružanja MLRS-M270 i taktičke rakete ATACMS Blok IV dometa 300 kilometara, Kijev će moći dobiti manji i lakši HIMARS, ali sa raketam dometa do 70 km.

Ova odluka veoma je pogodila vlast u Kijevu, a najemotivnije je reagovao Mikola Bielieskov, istraživač Nacionalnog instituta za strateške studije koji se nalazi pod predsednikom Volodimirom Zelenskim.

- Ovo je trenutak istine za Bajdenovu administraciju u ukrajinsko-ruskom ratu - nema zamene za M270/M142 u smislu sposobnosti koje su potrebne Ukrajini. Samo sposobnost Ukrajini da cilja rusku logistiku, C2 čvorove, artiljeriju, pojačala bi omogućila da se iscrpi ofanzivna - napisao je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
XXX

31.05.2022 12:43

Prvo i osnovno amere ne interesuju ukrajinci nimalo. Da li će davpobede ili izgube nije ih briga. Njima je bitno da Rusiju drže u ratnom stanju, saveznike pljačkaju, ujedno otkrivaju rusko naoružanje. Onig trenutka kad bi dali ukrajincima dalekometne rakete, takve bi dkbili po svojoj zemlji, što već umnogome menja njihkvu domtrinu ratovanja. .

Miroo

31.05.2022 16:41

Konačno nešto pametno od Bajdena. Zelenski nije svestan šta bi se desilo Ukrajini i Ukrajincima kada bi dobili te rakete i iste upotrebili protiv Rusije. Mislim da Putin ne bi izdržao strahovit pritisak ruskog naroda da zbog toga uništi Ukrajinu