ZELENSKI BESAN NA VETERANA AMERIČKE DIPLOMATIJE! Nije ovo 1938 - Kisindžerov kalendar je zastareo! NE DAMO NIŠTA RUSIJI! (VIDEO)

Autor:

Svet

26.05.2022

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predlog doajena američke diplomatije čija se reč pažljivo sluša na svim meridijanima sveta Henrija Kisindžera da bi Ukrajina trebalo da prepusti deo suvereniteta Rusiji, razbesneo je Kijev.

ZELENSKI BESAN NA VETERANA AMERIČKE DIPLOMATIJE! Nije ovo 1938 - Kisindžerov kalendar je zastareo! NE DAMO NIŠTA RUSIJI! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Toliko da je morao da reaguje i sam ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Osvrćući se na Kisindžerovo izlaganje putem video linka učesnicima Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, Zelenski je uputio teške reči na račun američkog diplomate.

- Izgleda da kalendar gospodina Kisindžera nije 2022. već 1938. i on je mislio da razgovara sa publikom ne u Davosu, već u tadašnjem Minhenu - rekao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine potom je uporedio Kisindžerove stavove sa smirivanjem nacističke Nemačke 1938. godine.

- Inače, prave 1938. godine, kada je porodica gospodina Kisindžera bežala iz nacističke Nemačke, on je imao 15 godina - podsetio je ukrajinski predsednik.

Nimalo biranim rečima Zelenski je za sve one koji savetuju Kijev da nešto da Moskvi, uključujući i Kisindžera, rekao da ne žele da vide obične ljude.

- Obične Ukrajince. Milioni onih koji zaista žive na teritoriji koju predlažu da razmene za iluziju mira. Uvek moraš da vidiš ljude - podvukao je Zelenski i u potpunosti odbacio ideju da bi ruske interese trebalo uzeti u obzir.

- Bez obzira šta ruska država radi, postoji neko ko kaže: "Hajde da uzmemo u obzir njene interese". Ove godine u Davosu se to ponovo čulo. Uprkos hiljadama ruskih projektila koji su pogodili Ukrajinu. Uprkos desetinama hiljada poginulih Ukrajinaca. Uprkos Buči i Marijupolju itd. Uprkos razorenim gradovima. I pored "filtracionih logora" koje su podigli Rusi. Rusija je sve ovo uradila u Evropi. Ali ipak, u Davosu, na primer, gospodin Kisindžer izlazi iz duboke prošlosti i kaže da komad Ukrajine treba dati Rusiji - rekao je Zelenski.

Podsetimo, Kisindžer je u svom obraćanju o sukobu rekao da pregovori treba da počnu u naredna dva meseca pre nego što on stvori preokret i tenzije koje neće biti lako prevaziđene.

- U idealnom slučaju, linija podele bi trebalo da bude povratak na "status kuo ante“ - rekao je Kisindžer što znači da bi Ukrajina trebalo da pristane da se odrekne većeg dela Donbasa i Krima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Andra

26.05.2022 08:52

Tebi se zemlja već raspala a i to što ostane od Ukrajne uzeće ih one zemlje koje ti upravo pomažu.

Odgovori 11 1
Ljupče

26.05.2022 09:59

Ovo je sumanuto lajanje niže razrednog glumca. Čim ga zapad potroši ukloniće ga. Naravno, prethodno će napuniti još više svoje i svojih mentora džepove, a potom good by mister Zelenski (Zelenović). Njegova sudbina nije bitna, sudbina običnih građana Ukrajine nikada više neće biti ista.

Odgovori 13 2