VELIKI KIKS ŠEFA POLICIJE U SLUČAJU MASAKRA U TEKSASU! Mislio da je TALAČKA KRIZA, a prošao obuku za procenu stanja u slučaju PUCNJAVE!

Autor:

Svet

29.05.2022

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef policije u teksaškom gradu Juvaldeu Piter Aredondo, koji je verovao da je reč o talačkoj krizi, a ne da napadač aktivno puca na decu, bio je obučen upravo za procenjivanje kakvo je stanje na terenu u slučaju pucnjave, pišu američki mediji.

VELIKI KIKS ŠEFA POLICIJE U SLUČAJU MASAKRA U TEKSASU! Mislio da je TALAČKA KRIZA,  a prošao obuku za procenu stanja u slučaju PUCNJAVE!

Foto: printscreen

Šef Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa Stiven MekKrou rekao je da je komandir na mestu pucnjave pogrešno verovao da je incident prešao iz situacije sa aktivnim napadačem u situaciju sa zabarikadiranjem, gde je osumnjičeni prestao da puca i zabarikadirao se u učionici, ne predstavljajući više pretnju za decu.

Prema podacima snaga bezbednosti, taj komandant – Piter Aredondo, u decembru je završio obuku za suočavanje sa aktivnim naoružanim napadačem, a isti kurs je završio i godinu dana ranije.

Aredondo, koji je na čelu policije u Juvaldeu od 2020. godine, nije odobrio da najmanje 19 policajaca uleti u školu u trenutku kada je 18-godišnji Salvador Ramos otvorio vatru na đake i osoblje škole.

Ramos je u školi bio čak sat vremena, a ubio je 19 đaka starosti 9 i 10 godina i dve nastavnice, i to u jednoj učionici.

Na obuci koju je pohađao Aredondo, učesnici uče kako da razlikuju aktivni napad, od talačke krize kada je napadač zabarikadiran.

Usred pucnjave, najmanje dvoje dece je zvalo policiju, od kojih je jedno dete molilo za pomoć, a jedna devojčica je zvala više od pet puta, rekao je MekKrou.

Aredondo nije prisustvovao konferenciji za medije, a MekKrou ga nije imenovao. Novinari nisu uspeli da stupe u kontakt sa šefom policije Juvaldea, piše RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading