OVAJ GRAD JE KLJUČAN, AKO PADNE - RUSI ĆE DOBITI RAT! Upozorenje američkog generala sa 4 zvezdice: KIJEVU POTREBAN PVO I KRSTAREĆE RAKETE!

Autor:

Svet

26.04.2022

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki komandant u Evropi sa četiri zvezdice Filip Bridlav ocenio je da NATO ne sme biti zaplašen pretnjama će Moskva upotrebiti nuklearno oruže kao i da bi Alijansa trebalo da pošalje svoje trupe da uspostave bazu za snadbevanje vojnim i humanitarnim zalihama u Ukrajini, prenosi londonski Tajms.

OVAJ GRAD JE KLJUČAN, AKO PADNE - RUSI ĆE DOBITI RAT! Upozorenje američkog generala sa 4 zvezdice: KIJEVU POTREBAN PVO I KRSTAREĆE RAKETE!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Vladimir Putin i Filip Bridglav

Kako se sve više teškog naoružanja šalje u Ukrajinu, nekadašnji vrhovni komandant savezničkih snaga za Evropu, rekao je da je vreme da se NATO pakt suprotstavi Putinu tako što će ući na tlo Ukrajine.

- Moramo da poštujemo činjenicu da bi Putin mogao da koristi nuklearno oružje ali ne bi trebalo da budemo paralizovani time - kazao je on.

Na pitanje da li bi upotreba taktičkog nukleanog oružja u Ukrajini bila prekretnica za NATO, EU, general je odgovorio da je potrebno preduzeti sve korake kako bi se ruski predsednik Vladimir Putin odvratio od takvih namera.

- U suprotnom, naveo je, radimo u njegovu korist - naveo je Bridglav.

Republika

Foto: Tanjug

Džo Bajden

 

Upitan šta bi savetovao američkom predsedniku Džo Bajdenu, general je poručio da bi NATO trupe trebalo postaviti u okolini reke Dnjepar.

- Trenutno nema ruskih trupa zapadno od reke Dnjestar, zašto onda ne bismo postavili trupe NATO u zapadnu Ukrajinu da obavljaju humanitarne misije i da uspostavimo prednju bazu za snadbevanje oružjem? - upitao je on.

Prema njegovim rečima, ključna bitka rusko-ukrajinskog rata vodiće se u Odesi, i da je ta činjenica očiglednija nakon što su ruske trupe gotovo u potpunosti zauzele Mariupolj.

- Šta je jedina stvar koju Putin sada želi? On želi kopneni most do Moldavije, a za to treba da zauzme Odesu. Nismo uradili ništa da zaustavimo pad Mariupolja. Šta Zapad radi da ne padne Odesa? - upitao je Bridglav.

Republika

Foto: Printscreen/TikTok

Ukrajina

On ističe da Odesa još uvek nije opkoljena i da bi zato Zapad morao da preduzme sve korake kako bi moderno oružje stiglo u taj ukrajinski grad.

- Poslato oružje nije stiglo do Mariupolja jer je Zapad bio suviše spor i kada su oni stigli Rusi su već opkolili Mariupolj. Odesa nije opkoljena zato moramo da obezbedimo da oružje stigne do Odese, kao što su krstareće rakete, sistem PVO S-300, takođe i artiljerija dugog dometa. I moramo se pobrinuti da imaju dovolje zalihe - podvukao je general.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Beograđanin

26.04.2022 15:08

Strašno... igraju šah sa državom.. a ukrajinci.. topovima meso... Američki general... Rusi će da pobede, PA NARAVNO. Imaju li mozga. To je kao da Meksiko pobedi Ameriku... ako je to moguće... moguće je i ovo... ali Eusi... nikada neće pokrenuti... nisu upotrebili 10 pošto oruđa..i isto toliko ljudstva. Jadni Ukrajinci i budala Zelenski. On se nakupilo para.. a ljudi ginu dok on sluša Ameriku.

Odgovori 66 9
U srž

27.04.2022 10:24

@Beograđanin - Zelenski ja Židov, radi za Židove ne za Ukraince.....

Doca

26.04.2022 19:04

Generale, sedi 1. Ti možeš da napadaš slepačke zemljice npr. Srbiju, Libiju, Irak. One jače NE.

Odgovori 35 6