BLOKIRAĆEMO ULAZAK FINSKE U NATO! Šok poruka iz Zagreba, oglasio se Milanović: NE ČAČKAJTE BESNOG MEDVEDA PENKALOM U OKO!

Autor:

Svet

26.04.2022

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da bi ta zemlja trebalo da blokira ulazak Finske u NATO, dok se ne promeni izborni zakon u BiH.

BLOKIRAĆEMO ULAZAK FINSKE U NATO! Šok poruka iz Zagreba, oglasio se Milanović: NE ČAČKAJTE BESNOG MEDVEDA PENKALOM U OKO!

Foto: Tanjug/AP

Zoran Milanović na čelu hrvatskog udara na Srbiju

- Ići korak dalje i u to uvlačiti Finsku, koja je 50 kilometara od Sankt-Petersburga. Mislim da je to opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći ne. Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, jel. Što se mene tiče, nek uđu u NATO, nek pikaju besnog medveda penkalom u oko. Ali dok se ne reši pitanje izbornog zakona, dok se ne natera Bakir Izetbegović da promeni izborni zakon, sabor ne sme da ratifikuje ničiji pristup u NATO - rekao je.

Milanović je to opisao kao "hrvatski istorijski srebrni metak".

- Meni je žao što se to slama na uzornoj državi kao što je Finska, voleo bih da oni nas podrže u našim problemima - rekao je on.

Ocenio je da je pitanje ulaska u NATO vitalno za Finsku, dok je naglasio da je za Hrvatsku to pitanje da li će u Hercegovini hrvatskog predstavnika birati Hrvati.

- Mi sad imamo situaciju da Finska može preko noći u NATO, a Bugarska i Rumunija ne mogu u Šengen. Albanija i Makedonija ne mogu da počnu pregovore, Kosovo nije priznato. Može, ali sad će se Hrvati naplatiti, sad ćete nas čuti - rekao je.

- Mi ne tražimo da Finska ili Švedska promene ime u Ikea, nego da samo kažu Amerikancima da se ovo reši. Za mene je to vitalan nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU - rekao je.

Napomenuo je da je veoma bitna velika profesionalna kopnena vojska.

- Dakle, mladi muškarci, kvragu. I sofisticirani raketni sistemi, njima Rusija uništava Ukrajinu. Američki sekretar i ministar odbrane putovali su na pulferu vagona preko noći, to je ponižavajuće. To je zato što Rusija ne dopušta da se leti. To je situacija u kojoj živimo. To je stvarnost, da vrh Amerike mora krišom da ide u Ukrajinu. Verovatno u dogovoru s Rusima - rekao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Radovan Kojić

26.04.2022 12:11

Bravo Milanoviću... SPASAVAŠ SVET OD RATA Razumno, mudro, vizionarski, potrebno, korisno... ISKRENE ČESTITKE - RESPEKT...!!!