KOMŠIJE OPASNO PROVOCIRAJU: Hrvatska na sve načine diskredituje vojnu neutralnost Srbije - žele i da ukinu Republiku Srpsku!

Autor:

Svet

03.04.2022

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koje god teme da se dotaknu komšije ne mogu a da ne ubace Srbiju kao temu rasprave.

KOMŠIJE OPASNO PROVOCIRAJU: Hrvatska na sve načine  diskredituje vojnu neutralnost Srbije - žele i da ukinu Republiku Srpsku!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Hrvatske novine večernji.hr nedavno su imale intervju sa Slavoj Žižekom, filozofom iz Slovenije. Navodna tema je trebala da bude rat u Ukrajini, ali kao što obično biva, govorilo se o svemu samo ne o tome.

Gotovo ceo intervju se sveo na sumanute laži kako je Republika Srpska regrutni centar za ruske dobrovoljce, kao i to da ona ne treba da postoji nazivajući njeno postojanje ''katastrofom''.

- Putinova Rusija provodi ekspanziju, rekao je tom prilikom, mesec i nešto dana pre nego što je počela agresiju na Ukrajinu, kad su mnogi takav scenario još smatrali nemogućim. Istaknuo je tada da specijalne ruske dobrovoljačke jedinice treniraju u Republici Srpskoj, da tamo postoji snažna, vojnička, čak obrambena ruska prisutnost, što u kontekstu rata u Ukrajini poprima novo značenje -  izjavio je Žižek za večernji


Stiče se utisak da se u komšiluku već neko vreme svaki trenutak koristi da se napadne Srbija, još agresivnije kako je počeo rat u Ukrajini.
 

U konkretnom slučaju, kriju se dva cilja, da se vojna neutralnost Srbije diskredituje kroz laži o ruskim dobrovoljcima u Republici Srpskoj i da se ona na osnovu toga što je ''katastrofa'' potpuno ukine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Dudek

03.04.2022 13:46

Ljudi kojima je jos uvek glavna tema svih tema domovinski rat i opsednutost devedesetim nisu neki sagovornik u 21 veku.

Srboslav

03.04.2022 14:10

Za komšije bilobi najbolje da gledaju kako da nabave wc papir,kako mnogo kake nestalo Im papira.