POLJSKA DOBIJA AMERIČKE NUKLEARKE? Zamenik premijera Poljske: Otvoreni smo za taj potez - to je jedini način da se Rusija obuzda!

Autor:

Svet

03.04.2022

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik premijera Poljske, Jaroslav Kačinjski, izjavio je da je Poljska otvorena za smeštaj američkog nuklearnog oružja na svoju teritoriju. On je to rekao tvrdeći da će se na taj način obuzdati Rusija kada je u pitanju rat u Ukrajini.

POLJSKA DOBIJA AMERIČKE NUKLEARKE? Zamenik premijera Poljske: Otvoreni smo za taj potez - to je jedini način da se Rusija obuzda!

Foto: Tanjug/AP

Projektil Sarmat uteruje strah u kosti ruskom neprijatelju

Zamenik premijera Poljske, predsednik Komiteta za nacionalnu bezbednost i odbranu Jaroslav Kačinjski izjavio je u intervjuu za nemački list "Velt am zontag" da je njegova zemlja spremna da rasporedi nuklearno oružje SAD na svojoj teritoriji.

- Ako bi Amerikanci tražili da u Poljskoj postavimo atomsko oružje, bili bismo otvoreni za to. To značajno povećala mogućnost obuzdavanja Moskve - rekao je on, prenosi Lenta.ru.

Kačinjski je priznao da trenutno tog pitanja nema na dnevnom redu, ali je moguće da bi se "to uskoro moglo promeniti". Osim toga, zamenik poljskog premijera pozvao je na stvaranje novog komandnog centra NATO u Poljskoj, odakle bi mogle da se izvode zajedničke operacije.

Kačinjski je naglasio da Alijansa treba da uloži više napora u rešavanju situacije u Ukrajini, na primer, da sprovede mirovnu misiju, i da obezbedi oružje, šta aktivno traži predsednik Volodimir Zelenski. Kačinjski je već 16. marta pozivao na slanje NATO misije ili šire misije u Ukrajinu. Prema njegovom mišljenju, takva misija treba da funkcioniše uz saglasnost Zelenskog i vlade Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Vasilije

03.04.2022 13:24

Ovo moze samo u drzavi srbiji. Nije u pitanju tezina dogadjaja vec principi koji mogi ici do ponizVanja. Imymo tuzilastvo i sudstvo u ovakvim situacijama koji dasu iz bangladesa oni bi bili stranski receno odvno procesuirani.