PUTINA NE ZANIMAJU PREGOVORI! Sporazum je bio pred sklapanjem, A ONDA SE DOGODIO OBRT! Šef Kremlja izgubio živce, sada ima novi plan!

Autor: Vladimir Putin Rusija Ukrajina

Svet

25.04.2022

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin izgubio je interesovanje za pregovore sa Kijevom nakon što je potopljen brod "Moskva", objavio je "Fajnenšel Tajms" (FT) pozivajući se na tri osobe za koje tvrdi da su dobro upućene u razgovore koji se vode s čelnikom Ruske Federacije.

PUTINA NE ZANIMAJU PREGOVORI! Sporazum je bio pred sklapanjem, A ONDA SE DOGODIO OBRT! Šef Kremlja izgubio živce, sada ima novi plan!

Foto: Tanjug/AP

FT piše da je Putin ozbiljno razmatrao sklapanje mirovnog sporazuma s Ukrajinom nakon što su se njegove trupe na ratištu s početkom vojne operacije susrele s nizom problema, ali sada se ljudima koji su uključeni u pregovaračke napore poverio da uopšte ne vidi smisla u postizanje dogovora.

- Putin iskreno veruje besmislicama koje svakodnevno emiuje ruska televizija i želi veliku pobedu - izjavila je jedna od tri spomenute osoba za FT.

Iako su Moskva i Kijev krajem marta na sastanku svojih delegacija u Istanbulu bili dogovorili nacrt mogućeg sporazuma, razgovori su zapeli nakon što je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski Rusiju optužio da je počinila ratne zločine protiv civilnog stanovništva u gradovima kao što su Buča i Marijupolj.

Republika

Foto: Tanjug/AP;Printscreen

 

Putin je nedugo nakon toga i javno rekao da su mirovni napori zašli u slepu ulicu, a stvar je dodatno pogoršalo ukrajinsko potapanje ruske krstarice "Moskva", što je, tvrde dva izvora FT-a, Putina razbesnilo.

- Bilo je nade da će se postići dogovor. Putin se stalno predomišljao jer mora da pronađe način da iz ovoga rata izađe kao pobednik. Ali onda je stigla vest o potapanju Moskve i nije više hteo da potpisuje ništa jer nakon toga nikako ne bi izgledao kao pobednik s obzirom da je činjenica da je to bilo poniženje - tumači jedan izvor.

I ukrajinska strana i zapadni zvaničnici od samog početka sumnjaju u Putinovu sklonost mirovnim pregovorima i veruju da ih on zapravo samo koristi kako bi kupio vreme za napredak svoje vojske na frontu, prenosi "Jutarnji list".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading