PUTIN I ZELENSKI OČI U OČI! Ruski predsednik otkrio ono što čitav svet očekuje!

Autor: Republika

Svet

22.04.2022

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin otkrio je da će se sastati sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim, ali ako jedan uslov bude ispunjen.

PUTIN I ZELENSKI OČI U OČI! Ruski predsednik otkrio ono što čitav svet očekuje!

Foto: Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu da će voditi direktne razgovore sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim samo ako tekući razgovori između dve zemlje donesu konkretne rezultate, saopštio je Kremlj.

Putin je rekao Mišelu da Kijev pokazuje da nije spreman da traži obostrano prihvatljiva rešenja, preneo je Rojters.

Prethodno je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan istakao da planira da razgovara sa Putinom i Zelenskim na temu pregovora. On je istakao da se nada da bi pozivi dvojici predsednika mogli da dovedu do njihovog sastanka u Turskoj u cilju okončanja rata u Ukrajini.

- Pozivima planiramo da proces u Istanbulu podignemo na nivo predsednika - naveo je Erdogan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Erdogan želi da posreduje u pregovorima Putina i Zelenskog

Turska, koja je članica NATO, deli pomorsku granicu sa Ukrajinom i Rusijom, održava dobre veze sa tim zemljama, a preuzela je i posredničku ulogu u njihovom dijalogu, prenosi Rojters.

Turska je bila domaćin razgovora između ukrajinskog i ruskog ministra spoljnih poslova u Antaliji i pregovarača obe zemlje u Istanbulu, a uporno se zalaže da se sastanu i predsednici dveju zemalja, navodi britanska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Po

22.04.2022 15:02

Sto Turkiye? Pravoslavna bratska zemlja Srbija. Neutralna teritorija.