SPECIJALNA RUNDA PREGOVORA - JEDAN NA JEDAN! Hitna poruka iz Ukrajine: Nema uslova!

Autor: Republika

Svet

21.04.2022

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina je predložila održavanje "specijalne runde" pregovora sa Rusijom u opkoljenom Mariupolju

SPECIJALNA RUNDA PREGOVORA - JEDAN NA JEDAN! Hitna poruka iz Ukrajine: Nema uslova!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina želi da pregovorima reši pitanje deblokade Mariupolja i evakuacije civila iz tog razrušenog grada.

Ukrajinski pregovarač i savetnik predsednika Volodimira Zelenskog, Mihail Podoljak, napisao je na Tviteru da su spremi da razgovaraju po svaku cenu i bez uslova.

- Da. Bez ikakvih uslova. Spremni smo da održimo 'specijalnu rundu pregovora' upravo u Marijupolju. Jedan na jedan. Dva na dva. Da spasemo naše momke, Azov, vojsku, civile, decu, žive i ranjene. Svi. Zato što su naši. Jer su u mom srcu. Zauvek - napisao je na Tviteru.

Još jedan ukrajinski pregovarač, David Arakhamia, rekao je u Telegramu da su on i Podoljak "spremni da stignu u Marijupolj na razgovore".

- Danas je u razgovoru sa braniocima grada iznet predlog da se na licu mesta neposredno pregovara o evakuaciji vojnog garnizona. Sa naše strane, spremni smo da u bilo kom trenutku stignemo na takve pregovore čim dobijemo potvrdu sa ruske strane - napisao je on.

Pošto je u sredu propao još jedan očajnički pokušaj evakuacije civila iz Mariupolja, Zelenski je upozorio da se "situacija u Mariupolju pogoršava" sa hiljadama vojnika i civila koji su zaglavljeni u gradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading