ŽIVOTINJE U HARKOVU ĆE MORATI DA BUDU USPAVANE? Neizvesna sudbina PREDATORA, jer su im staništa UNIŠTENA!

Autor:

Svet

07.04.2022

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoološki vrt u ukrajinskom gradu Harkovu rekao je da će možda morati da uspava svoje velike mačke, medvede i druge velike životinje nakon što je njihovo stanište skoro u potpunosti uništeno u bombardovanju.

ŽIVOTINJE U HARKOVU ĆE MORATI DA BUDU USPAVANE? Neizvesna sudbina PREDATORA, jer su im staništa UNIŠTENA!

Foto: Ilustracija: Pixabay

Feldman Ekopark izdao je saopštenje u utorak u kojem je rekao da nije uspeo da pronađe načine za privremeno smeštanje životinja, zbog čega je njihova "jedina opcija" eutanazija.

- Juče i danas zoo vrt je bio pod stalnim granatiranjem i bombardovanjem. Infrastruktura i staništa su uništeni - rekao je on.

 

 

Park se plaši da bi predatori, uključujući lavove, tigrove, pantere, jaguare i medvede, mogli da pobegnu iz staništa i uđu u Harkov ili obližnja sela.

- Nezamislivo je bolno govoriti o ovome, ali glavni prioritet su sada životi ljudi - rekao je Feldman.

 

 

U objavi, zoološki vrt je ponovo pozvao na pomoć u evakuaciji predatora, rekavši da je "eutanazija životinja ekstremna mera koju, nadamo se, nećemo postići".

Međutim, premeštanje velikih mačaka i medveda je operacija koja zahteva "poseban transport" i "veliki broj ljudi", upozorio je Feldman Ekopark.

 

 

Zoološki vrt je takođe primetio "veliki procenat verovatnoće" da će pokreti privući pažnju ruskih snaga, koje bi mogle ponovo da granatiraju područje.

Možda još uvek postoji nada za zveri iz zoološkog vrta: u odvojenom postu, park je rekao da je dobio odgovore od Ukrajinaca širom zemlje koji su nudili načine transporta i kaveze. Zoološki vrt je saopštio da je od tada počeo evakuaciju dva lava, jaguara i pantera.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading