PROGLASITE HITAN PREKID VATRE! Orban predlaže Putinu: Dođite u Budimpeštu na razgovar sa liderima Ukrajine, Nemačke i Francuske!

Autor:

Svet

06.04.2022

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, sa kojim ima bliske veze, predložio da proglasi "hitan prekid vatre" i da razgovara sa liderima Ukrajine, Francuske i Nemačke.

PROGLASITE HITAN PREKID VATRE! Orban predlaže Putinu: Dođite u Budimpeštu na razgovar sa liderima Ukrajine, Nemačke i Francuske!

Foto: Tanjug/AP

Viktor Orban

Viktor Orban je rekao novinarima da je razgovarao sa Vladimirom Putinom i da mu je "predložio" da "proglasi hitan prekid vatre". Dodao je da je ruskog predsednika pozvao da dođe u Budimpeštu na razgovore sa ukrajinskim, francuskim i nemačkim liderima.

- On je rekao da hoće, ali uz uslove - rekao je Orban ne navodeći druge detalje.

Mađarska, članica Evropske unije (EU) i NATO, nije izričito osudila Putina, iako je osudila invaziju na Ukrajinu.

Orban je ponovio da Mađarska neće slati oružje Ukrajini i da neće pokleknuti pod pritiskom da uvede sankcije na rusku naftu i gas.

Dodao je da je Mađarska spremna da plati ruski gas u rubljama ako to bude bilo potrebno, za razliku od drugih zemalja EU koje su odbile zahtev Moskve.

- Ne vidimo problem u plaćanju u rubljama, ako to žele Rusi, platićemo u rubljama - rekao je mađarski premijer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading