SMRT ZA RUSKE TENKOVE STIŽE U UKRAJINU! Pentagon objavio: Šaljemo LETEĆE SAČMARICE! (VIDEO)

Autor:

Svet

05.04.2022

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bela kuća najavila isporuku 100 dronova u okviru paketa od 800 miliona dolara.

SMRT ZA RUSKE TENKOVE STIŽE U UKRAJINU! Pentagon objavio: Šaljemo LETEĆE SAČMARICE! (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube.com

Obaranje drona

Ministarstvo odbrane SAD planira da naruči i pošalje Ukrajini deset najnovijih modela dronova Switch blade naoružanih bojevim glavama za uništavanje tenkova. Pentagon je u petak najavio da su novi dronovi Switchblade-600 deo paketa vojne pomoći vrednog 300 miliona dolara, koji bi trebalo da stigne do Ukrajinaca direktno iz fabrike, a ne iz postojećih zaliha, prenosi Blumberg.

Bela kuća je 16. marta saopštila da će isporučiti 100 dronova kao deo paketa od 800 miliona dolara sa oružjem i opremom uzetim iz američkih zaliha. A ti sistemi su dronovi serije 300: težine 3,3 funte (2,5 kg) dizajnirani da napadnu ljude i manja vozila. Oni mogu da lete oko šest milja (10 kilometara) i da orbitiraju oko mete oko 15 minuta, prema AeroVironment Inc.

Novi model serije 600 je znatno teži (50 funti ili 23 kg), proizveden od Simi Valleia u Kaliforniji, može da leti više od 24 milje (39 kilometara) i da orbitira 40 minuta pre napada protivtenkovskom bojevom glavom. Rukovanje dronom se sastoji od upravljanja tabletom preko kojeg se koristi oružje, a postoji i mogućnost ručne kontrole projektila. Ranija verzija pomenutog drona za bombardovanje nalazi se u arsenalu američkih komandosa od kada je tajno poslata u Avganistan 2010. godine, gde je korišćena u sukobima protiv Talibana. Vojni zvaničnici su ga opisali kao leteću sačmaricu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Tuzlak

06.04.2022 15:07

Sve se to Tunguska da poskida.