VODITELJKA KREMLJA POBEGLA IZ RUSIJE: Dala otkaz i napustila zemlju

Autor:

Svet

15.03.2022

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska voditeljka prokremljanskog NTV kanala Lilija Gildejeva "više ne radi" za taj kanal.

VODITELJKA KREMLJA POBEGLA IZ RUSIJE: Dala otkaz i napustila zemlju

Foto: Youtube/ Saxifrage

NTV je odbio da komentariše navode kada ga je kontaktirao CNN. CNN je pokušao da kontaktira Gildejevu za komentar. Razlog njene ostavke nije saopšten. Telegram kanal popularnog ruskog blogera Ilje Varlamova javio je da mu je voditeljka Lilijeva Gildejeva u intervjuu rekla da je dala ostavku i napustila zemlju.

- Prvo sam napustila (zemlju), plašila sam se da me jednostavno ne puste, a onda sam podnela ostavku - citirao je Varlamov. Kanal Varlamov na Telegramu izvestio je da je radila na NTV-u od 2006.

Gildejeva je bila voditeljka emisije Segodnja (Danas), vodeće informativne emisije u večernjem terminu na NTV-u, trećoj najgledanijoj ruskoj TV stanici koja je u vlasništvu plinske kompanije Gasprom i koja čvrsto zagovara stajališta Kremlja, piše BBC.

Voditeljka je 2021. uvrštena na službeni popis novinara predsjednika Putina koji su dobili zahvalnice za "postignuća u razvoju masovnih medija". 2008. joj se Putin zahvalio za "pružanje informacija i aktivnu društvenu ulogu u razvoju civilnog društva Ruske Federacije".

 

 

Podsetimo, sinoć je urednica državne ruske televizije Kanal 1 Marina Ovsjanikova prekinula glavnu informativnu emisiju ruskog Prvog kanala sa transparentom kojim je pozvala gledaoce da "ne veruju propagandi" i da "zaustave rat" u Ukrajini, uz osudu rata. Ona je napisala parole na engleskom i ruskom jeziku: "Zaustavite rat. Recite NE ratu", dok je voditeljka dnevnika nastavila da čita vesti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading