REDOVI KAO DA DELE ZA DŽABE! Rusi opustošiše restorane "Mekdonaldsa"! Zadnji put pre zatvaranja!

Autor:

Svet

09.03.2022

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogromne gužve ispred "Mekdonaldsa" u Rusiji.

REDOVI KAO DA DELE ZA DŽABE! Rusi opustošiše restorane "Mekdonaldsa"! Zadnji put pre zatvaranja!

Foto: printskrin

Čuveni lanac restorana brze hrane “Mekdonalds” najavio je juče da će privremeno zatvoriti svojih 850 objekata u Rusiji kao odgovor na sukob u Ukrajini.

 

U dopisu koji je objavio izvršni direktor ove korporacije Kris Kempčinski navodi se da je razlog za to “nepotrebna ljudska patnja koja je zadesila Ukrajinu”. Takođe je saopšteno da će američka kompanija nastaviti da isplaćuje plate za svojih 62.000 zaposlenih u Rusiji.

 

Čim su čuli za ovu odluku, mnogi Rusi su pohitali da u najbliže “Mekdonaldse”, pa su se stvorili ogromni redovi. Sinoć su se na društvenim mrežama pojavile fotografije i snimci ljudi koji čekaju da u poslednjem trenutku kupe svoju omiljenu brzu hranu. Gužve su bile velike i u “drajv tru” restoranima, a neki od korisnika društvenih mreža procenjuju da su bile duge skoro 750 metara.

Odluka “Mekdonaldsa” usledila je nakon snažnog pritiska javnosti i pretnji bojkotom ukoliko ne zatvore svoje prodajne objekte u Rusiji.

Upravo je otvaranje ovog restorana u Moskvi 31. decembra 1990. godine označilo simbolično podizanje Gvozdene zavese i najavilo kraj Hladnog rata. Inače i tada se takođe ogroman broj građana okupio da proba “zapadnjačku hranu” i stvorili su se redovi nalik onima koji su sinoć snimljeni u ruskim gradovima.

Pored “Mekdonaldsa” još četiri moćne američke korporacije najavile su povlačenje sa ruskog tržišta. U pitanju su globalno prepoznatljivi brendovi “Starbaks”, “Koka kola”, “Pepsi” i “Dženeral elektrik”.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading