PAPA FRANJA POZIVA NA MIR: Ovo nije samo vojna operacija, već rat koji seje smrt, u Ukrajini teku reke krvi i suza

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.03.2022

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je ponovio svoj apel za mir i povratak pregovorima.

PAPA FRANJA POZIVA NA MIR: Ovo nije samo vojna operacija, već rat koji seje smrt, u Ukrajini teku reke krvi i suza

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama

Papa Franja odbacio je danas tvrdnje Rusije da sprovodi specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, rekavši da je ta zemlja pogođena ratom.

- U Ukrajini teku reke krvi i suza. Ovo nije samo vojna operacija, već rat koji seje smrt, uništenje i bedu - poručio je papa u nedeljnom obraćanju okupljenima na Trgu Svetog Petra, prenosi agencija Rojters.

Kako navodi britanska agencija u izveštaju, papa nije javno osudio Rusiju zbog njene vojne intervencije u Ukrajini, umesto toga, ponovio je svoj apel za mir, stvaranje humanitarnih koridora i povratak pregovorima.

- U toj stradalnoj zemlji potreba za humanitarnom pomoći raste iz sata u sat - poručio je papa i dodao da treba da prevlada zdrav razum, te da je potrebno da se vratimo poštovanju međunarodnog prava.

Kako se navodi, ispred bazilike Svetog Petra okupilo se mnogo više ljudi na papinoj nedeljnoj audijenciji, nego što se inače okuplja, a neki od njih su držali višebojne zastave mira, kao i plavo-žutu zastavu Ukrajine.

- Sveta stolica je spremna da učini sve da se stavi u službu mira - rekao je papa Franja i dodao da su dva rimokatolička kardinala otišla u Ukrajinu da pruže pomoć onima kojima je potrebna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zilot

06.03.2022 13:43

Lažeš! A i šta bi drugo kada si se Hrista odrekao, sotono!!!

Dragan

06.03.2022 13:48

Kako to da nisi pozivao na mir kada su tvoji slefbenici ubijali pravoslavne ruse?