DŽONSON NEĆE ORUŽANI SUKOB S PUTINOM: Nemamo želju da osporavamo veliku naciju i svetsku silu, Ukrajina neće u NATO u skorije vreme

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.03.2022

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kaže da ruska invazija u Ukrajini nije sukob NATO-a i da to neće ni postati.

DŽONSON NEĆE ORUŽANI SUKOB S PUTINOM: Nemamo želju da osporavamo veliku naciju i svetsku silu, Ukrajina neće u NATO u skorije vreme

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin se oglasio posle priznanja Donbasa

NATO ne gaji animozitet prema ruskom narodu, niti dovodi u pitanje status Rusije kao svetske sile, naveo je premijer Velike Britanije Boris DŽonson u tekstu za Njujork tajms.

- Nemamo neprijateljstva prema ruskom narodu i nemamo želju da osporavamo veliku naciju i svetsku silu - rekao je Džonson, ističući da "Ukrajina nema ozbiljne izglede za članstvo u NATO u bliskoj budućnosti", prenosi agencija TASS.

Britanski premijer kaže da ruska invazija u Ukrajini nije sukob NATO-a i da to neće ni postati.

- Nijedan saveznik nije poslao borbene trupe u Ukrajinu - naglasio je premijer Džonson.

Kako se navodi, britanska prestonica će u utorak, 8. marta, ugostiti lidere Višegradske grupe (Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska) koji će zajedno sa Džonsonom učestvovati na posebnom sastanku koji će biti posvećen situaciji u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nenad

06.03.2022 17:41

Koja Ukrajina?

Miki

10.03.2022 05:47

Samo ste malo probali a kad se dobije po nosu onda je to druga prica